fbpx

Hoe WhatsApp installeren op je pc of Mac?

Iedereen heeft WhatsApp op zijn smartphone staan: makkelijk met je vrienden communiceren, groepsgesprekken als je met meer vrienden wilt afspreken en zelfs bellen. WhatsApp heeft zich op korte tijd onmisbaar gemaakt. Maar hoe geweldig zou dit niet zijn als je WhatsApp ook op je pc, laptop of Mac zou hebben? Gedaan met telkens naar je smartphone te grijpen als je een berichtje krijgt en eenvoudig antwoorden vanachter je scherm. Makkie, toch? Hieronder tonen we je hoe je snel WhatsApp kan installeren op je Mac (voor een Windows pc of laptop is het gelijkaardig). Veel plezier er mee!

STAP 1

Ga naar WhatsApp.com en klik bovenaan op “downloaden”.

stap-1_01

STAP 2

Op deze pagina klik je op de groene button “Download voor MAC” of voor Windows als je met een pc of laptop werkt.

stap-2_01

STAP 3

Het programma staat nu onder je downloads. Installeer het vervolgens door het icoontje naar de map Applications te slepen.

stap-3_01

STAP 4

Open WhatsApp. Je vindt het terug bij programma’s. Je moet nu WhatsApp op je smartphone gebruiken om de getoonde QR-code te scannen. Ga hiervoor naar instellingen en tik op “WhatsApp voor Web/Desktop. Tik vervolgens op “Scan QR-CODE” en scan de code op je computerscherm.

stap-4_01

STAP 5

Chatten maar! Je moet er wel altijd voor zorgen dat je telefoon verbonden blijft met het internet. WhatsApp moet immers alle berichten met je telefoon kunnen synchroniseren. Met andere woorden, leg je telefoon niet te ver weg van je computer of Mac.

stap-5_01

Je kan WhatsApp trouwens downloaden op al je computers en laptops. Wel kan je maar op 1 tegelijk aangemeld zijn.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *