fbpx

Hoe Youtube liedjes downloaden op je Mac

Je hebt net een nieuw liedje van je favoriete groep op Youtube gezien en je zou dit willen downloaden maar je hebt geen idee hoe je dit moet doen? We tonen hoe je Youtube liedjes kan downloaden op je Mac in enkele seconden!

Hiervoor heb je een hulpprogramma nodig: “Youtube to MP3”. Dit kan je hier downloaden (gratis download). Er zijn uiteraard nog verschillende andere (gratis) programma’s die je kan gebruiken maar onze ervaring leert dat dit het meest gebruiksvriendelijke is. Eens je dit op je Mac hebt geïnstalleerd, dan hoef je slechts onderstaande stappen te volgen:

Stap 1: selecteer het Youtube filmpje
Ga naar het Youtube filmpje dat je graag zou willen downloaden. Kijk eerst wel na of er geen copyright op het filmpje aanwezig is. Kopieer de Youtube url bovenaan.
youtube-downloaden-mac-1

Stap 2: open Youtube to MP3
Open het hulpprogramma en plak de zonet gekopieerde URL.
youtube-downloaden-mac-2

Stap 3: Start met downloaden
Eenmaal de URL geplakt is in het programma zie je dat deze is toegevoegd in het scherm. Je hoeft het nu nog te downloaden door op het pijltje rechts te klikken. De download start meteen.
youtube-downloaden-mac-3

Stap 4: Afspelen
Van zodra het fimpje gedownload is, krijg je een melding. Je kan de voortuigang ook volgen aan de balk die van links naar rechts grijs kleur. Als je rechtermuisknop klikt op het liedje, dan kan je kiezen hoe je het liedje wilt afspelen. Als je gaat voor “open in speler” dan wordt het liedje automatisch afgespeeld in iTunes. Om het bestand te gaan zoeken op uw Mac klik je op “zoek opgeslagen bestand” en en een nieuw Finder-venster opent zich met de map waarin de gedownloade bestanden staan. Veel kijk- en luisterplezier!
youtube-downloaden-mac-4

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *