fbpx

Hoe ziet de lijst er uit van meeste gedownloade apps in België?

In het grootste deel van de wereld is TikTok de belangrijkste app wat downloads betreft. Maar in België staat gaming aan de top, op de voet gevolgd door shopping. Dat zijn in elk geval de bevindingen van het Duitse bureau voor marktonderzoek Statista. Weliswaar gaat het bij de cijfers alleen om de downloads voor Android en alleen via Google Play Store. Toch zijn we er tamelijk zeker van dat deze representatief zijn voor de rest van spelend België. 

Het vliegveld: dé locatie voor kattenkwaad 

Het lijkt een beetje bizar dat specifiek een spelletje over de beveiliging van een luchthaven in ons land zoveel fans heeft. We gaan er niet vanuit dat de aanslag van maart 2016 er voor iets tussen zit, maar dat we puur voor het plezier van het spel deze app zo massaal downloaden en spelen.

Het concept van Airport Security is eenvoudig. Passagiers die de luchthaven binnen komen, kunnen een valse identiteitskaart hebben of wapens meesmokkelen. De graphics zijn nogal “sec” maar dat mag het plezier niet bederven. Dit is het perfecte spel voor liefhebbers van films zoals The Terminal, Snakes on a Plane en Nightmare at 20,000 Feet. 

Shein en Amazon 

Statista heeft ons door; Belgen zijn koopjesjagers maar wél modebewust. Hoe verklaar je anders dat Shein en Amazon zo hoog staan in hun lijst? Misschien herinner je je ook nog de meterslange rij op de Meir in Antwerpen toen daar begin juni een pop-up winkel verscheen. Sommige mensen waren bereid om wel 2 uur te wachten totdat ze een blik mochten werpen op de etalage van de fast fashion shop. En dat terwijl ze er niet eens iets konden kopen! 

Indrukwekkend is de hoge positie van Amazon. Lange tijd was bol.com bij ons het nummer één adres om online spullen te bestellen, met uitzondering van Coolblue voor elektronische toestellen. Hoewel deze beide firma’s van Nederlandse bodem jaren lang een uitstekende dienstverlening hebben geboden, lijkt het e-commercebedrijf van Jeff Bezos nu toch vaste voet aan wal te hebben gezet. 

Games en gok apps 

Her en der in de rangschikking duiken nog meer spelletjes op. Zen Match en Subway Surfers zijn dan ook uitstekend geschikt om ergens in een vrij momentje punten te verzamelen of een level hoger te komen. 

De gegevens van Statista vertellen echter maar een deel van het verhaal. Hoe zit het met de apps die zij niet aanbieden en die gebruikers elders moeten downloaden? Sportweddenschappen en online casino apps zijn hier een goed voorbeeld van, en zouden waarschijnlijk in de top 20 staan als er meer gegevens beschikbaar waren. 

Achtste plaats voor TikTok

In de lijst komt TikTok pas op de 8e plaats, maar dit hoeft niet te betekenen dat deze social media app in ons land niet populair is. Tenslotte komt het hierboven reeds genoemde Shein bij velen van ons terecht via apps zoals TikTok. Laten we volgend jaar opnieuw een blik werpen op de lijst. Het lijdt geen twijfel dat deze app nog potentieel heeft om te stijgen. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *