fbpx

Hoe Zoom installeren en gebruiken?

Met het programma Zoom kan je op een heel eenvoudige manier een online vergadering organiseren. Je kan met je collega’s, klanten, leveranciers of zelfs je vrienden snel en simpel vergaderen (of afspreken). Gedaan met verre verplaatsingen of zeer handig in tijden van het Coronavirus.

Maar hoe werkt dit programma en moet je daar software voor downloaden? We leggen het hieronder uit.

STAP 1

Als je vergaderingen wilt organiseren of er aan deelnemen, dan moet je de Zoom software (op je pc) of app (op je tablet of smartphone) downloaden. Ga hiervoor naar de website zoom.us/download. Je krijgt onderstaand scherm te zien.

STAP 2

Als je de software hebt gedownload, installeer deze dan. Het programma opent zich als volgt:

Je kan nu een “meeting joinen” of inloggen en zelf een vergadering organiseren. Hoe je dat moet doen leggen we in dit artikel uit.

IS ZOOM GRATIS?

Ja! Zoom is volledig gratis. Ten minste als je je houdt aan volgende voorwaarden:

 • Je kan tot wel 100 (HONDERD) deelnemers uitnodigen
 • Onbeperkt 1 op 1 meetings
 • 40 minuten beperking als je een groepsvergadering hebt (hier zit dus het addertje…)
 • onbeperkt aantal meetings

Met andere woorden, als je je beperkt tot meetings van 40 minuten dan kan je Zoom gratis gebruiken. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om langer te vergaderen maar daarvoor moet je een abonnement nemen.

Lees hier hoe je zelf een online vergadering kan organiseren met zoom: zelf online meeting organiseren.

Bron: zoom.us

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

4 gedachten over “Hoe Zoom installeren en gebruiken?”

 1. Goedenavond,
  Ik ben syndicus (en ook mede-eigenaar) van een appartementsgebouw met 12 appartementen. Gezien de jaarlijkse Algemene Vergadering wellicht niet fysiek zal kunnen georganiseerd worden zal ik moeten uitkijken naar een online vergadering. Maar … op computervlak (voor zo iets) ben ik een totale leek. Ik weet echt niet hoe ik dit voor mekaar kan krijgen. Ik heb al wel veel opgezocht maar eerlijk gezegd ik snap er niet veel van. Kun jij mij eventueel op weg helpen?

  Vriendelijke groeten
  Jan Steen

 2. nick

  wij zijn een vrijwilligersorganisatie en zouden ook graag via zoom willen vergaderen maar langer dan 40 min lukt dat enkel als je een abonnement neemt en in die abonnementen zijn daar ook prijsklassen in

  1. Dag Mieke,
   Een betalend Zoom abonnement kost zo’n 14€ per maand en dan wordt inderdaad de meeting niet afgebroken na 30 minuten maar kan je onbeperkt vergaderen.
   Wat je ook kan doen is na 30 minuten met z’n allen uit de Zoom meeting gaan en naar een andere Zoom link gaan die een nieuwe meeting start, maar dat blijft omslachtig werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *