fbpx

Hoe Hotmail wachtwoord wijzigen?

Weet je je wachtwoord van Hotmail nog maar zou je het uit veiligheidsredenen willen wijzigen in een ander wachtwoord?  In drie simpele stappen kan je dit veranderen:

Stap 1: Inloggen – accountinstellingen

Ga naar www.hotmail.com en login met je huidig wachtwoord. Klik vervolgens rechtsboven op je naam. Daar vind je het item ‘Accountinstellingen’ en daar klik je op.

hotmail-wachtwoord-wijzigen-1

Stap 2: Wachtwoord wijzigen.

Zo kom je terecht op de pagina Accountoverzicht. Op deze pagina selecteer je de link ‘Wachtwoord wijzigen’.

hotmail-wachtwoord-wijzigen-2

Stap 3: Kies een nieuw wachtwoord.

Geef eerst het huidige paswoord in, nadien geef je 2x het nieuw gewenste wachtwoord in. Wanneer je nu klikt op opslaan, wordt het paswoord veranderd. Dit krijg je ook bevestigd in een nieuw scherm.

hotmail-wachtwoord-wijzigen-3

Update:

Soms kan het zijn dat je na stap 2 niet meteen je wachtwoord kunt wijzigen. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hiermee krijg je een code opgestuurd die je in een volgende stap moet ingeven. Je kan kiezen om de code te laten mailen naar een alternatief adres (hetgeen je helemaal in het begin bij het aanmaken van je account hebt opgegeven) ofwel kiezen voor alternatieve optie. Dit alles om je account nog beter te beschermen. Als je je wachtwoord via onderstaande tussenstap hebt aangepast, dan krijg je dit bij een volgende keer niet meer te zien.

hotmail-wachtwoord-wijzigen-4

 

 

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

15 gedachten over “Hoe Hotmail wachtwoord wijzigen?”

 1. IK wil mijn ww wijzigen, maar krijg niet de voorbeeldpagina, maar deze pagina, die ik nu op mijn profiel ook krijg….pisching?
  Help ons je account te beschermen
  Voordat je toegang kunt krijgen tot gevoelige gegevens, moet je een beveiligingscode gebruiken om het account te bevestigen. Hoe wil je deze code ontvangen?

  Om te bevestigen dat dit je e-mailadres is, voer je het adres hieronder in en klik je op Volgende om de code te ontvangen.

  iemand@example.com

  1. Johan De Muylder

   Ik sluit mij aan bij mevr.Antje Bex: ook ik krijg die verdomde pagina steeds terug.

   …..en dit alles om gewoon je eigen wachtwoord te wijzigen???

   Kan iemand mij aub verder helpen??

   Oprechte dank bij voorbaat!!

   Mvg,
   Johan

   1. Ja, ik kan enkel jullie frustratie bevestigen! Ook ik kan mijn wachtwoord niet wijzigen, ik heb mijn beveiligingsgegevens moeten doorgeven en ik moet nu 30 dagen wachten vooraleer deze geactiveerd worden… ik begrijp er niets van! Zo simpel als het lijkt op de site, zo moeilijk is het in werkelijkheid… en ik wil dringend een nieuw wachtwoord instellen!

 2. Idem bij mij. Ik moet altijd een beveiligingscode ingeven die ik via mijn gsm heb proberen toe te krijgen. Als ik deze code echter ingeef, dan wordt het zelfs niet goedgekeurd of herkend! DIt is een ware nachtmerrie om mijn paswoord te veranderen. ik ben hier al bijna 2u mee bezig! Constant nieuwe beveiligingscodes via mijn gsm ontvangen die nooit worden aanvaard. Kan iemand me AJB helpen want dit is te zot voor woorden, gewoon om mijn eigen paswoord te kunnen veranderen. Is zelfs niet mogelijk.:-(.
  Alvast bedankt!!!
  Mvg,
  Elsz

 3. hej ik had vraagje als je een nieuw wachtwoord aan gemaakt hebt kan dan een andere persoon nog je facebook zien als die aangemeldtstond op gsm?dank u

 4. Ook ik zit met dit probleem. Ik krijg mijn paswoord niet veranderd.
  Ik moet eveneens 30 dagen wachten ! Wat is dit voor zever, om je eigen paswoord te veranderen moet je 30 dagen wachten en codes ingeven die naar je gsm gestuurd worden en dan lukt het nog niet ? Heeft dit te maken met de nieuwe Outlook Mail ?

 5. heel het hotmail gedoe is een pot shit .. ik ben al mijn mails kwijt , heb gelukkig al mijn contacten zo een 800 tal kunnen recupereren met een tweede computer maar die staan nu in een CSV file , ik kan ze wel lezen maar wat ik er verder mee aankan dat weet ik nog niet ;; voor de rest kan het hele gedoe de pot op , ik steek mijn kostbare uren niet in dit tijdloos gelul .

 6. Wim Keersmaekers

  al blij dat ik niet de enige ben, anders zeggen ze nog dat het mijn schuld is. Ik krijg als mogelijkheid eerst een vakje met de 2 eerste letters van mijn gmail.com adres (waar ik nooit mee werk al weet ik dat ik het ooit heb moeten aanmaken). Alternatief is ‘ik heb geen van deze gegevens. Daaronder kan ik zelf een adres invullen. Zowel met gmail adres als met hotmail adres gevolgd door ‘code verzenden’ gebeurd er … helemaal niets. Op geen enkel adres krijg ik een code. Dus kan ik mijn code gewoon niet veranderen. En ik die dacht dat je dat om veiligheidsredenen geregeld moet doen…

 7. Ik kan geen mails versturen via hotmail op mijn iPad en iPhone wel mails ontvangen, op mijn pc geen enkel probleem. Heb onlangs van wachtwoord moeten veranderen , en sindsdien problemen, mijn email is dan_cal@hotmail.com, wat moet ik doen?

  1. Hallo, best even je Hotmail opnieuw instellen op je iPhone en iPad. Dan zou dit allemaal terug moeten werken. Zal wel iets met het veranderende wachtwoord te maken hebben.

 8. Corinne kennes

  Kan iemand me helpen aub?
  Heb mijn paswoord gewijzigd, geen probleem.
  Maar op andere pc kan ik mijn mails nog steeds zien met het opgeslagen OUD wachtwoord. Hoe kan ik dat oplossen.
  Dacht dat wanneer ik wachtwoord veranderde alle pc’ s het nieuwe wachtwoord zouden vragen.
  Graag hulp…raad.

  1. Misschien is het wachtwoord mee veranderd in de Google Wachtwoordmanager? Normaal gezien als je dan met jouw profiel bent ingelogd in Google, pakt Google alle wachtwoorden ook mee. En dus ook de veranderde wachtwoorden. Maar dan moet je natuurlijk met Google werken én ingelogd zijn met jouw profiel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *