fbpx

Mijn Hotmail wachtwoord vergeten, wat nu?

Stel: Ik ben mijn Hotmail wachtwoord vergeten, wat kan ik dan doen om mijn wachtwoord te recupereren? We tonen wat je dan te doen staat:

Stap 1: “Heb je geen toegang tot het account?”.
Ga naar www.hotmail.com en duidt onder aanmelden aan “heb je geen toegang” tot het account

Stap 2: Je e-mailadres + captcha.
Vul je e-mailadres waarvan je het wachtwoord bent vergeten en de captcha in, nadien klik je op ‘Volgende’

Stap 3: er zijn nu 3 opties om een wachtwoord te herstellen
1. Je kan nu een code laten verzenden naar het gsm-nummer dat je opgaf bij registratie
2. Je kan een link laten verzenden naar het alternatief e-mailadres dat je opgaf
3. Je kan je de geheime vragen die je invulde beantwoorden
Werkt geen van deze 3 voor jou? Klik dan verder op “Ik kan geen van deze opties gebruiken”, wat wij in onderstaand voorbeeld tonen.

Stap 4: Geef een ander e-mailadres op
Geef een ander e-mailadres op waarop Hotmail je kan contacteren

Stap 5: Bewijs dat jij het bent.
Toon Hotmail aan dat jij het echt bent door alle gevraagde persoonlijke gegevens in te vullen. Indien blijkt dat je de correcte persoon bent, zal Hotmail je op het aangegevens adres van stap 4 contacteren.


Als alles goed gaat, krijg je zo onderstaande beelden te zien bij het herstellen van je wachtwoord:

hotmail wachtwoord vergeten 1 hotmail wachtwoord vergeten 2 hotmail wachtwoord vergeten 3 hotmail wachtwoord vergeten 4 hotmail wachtwoord vergeten 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

23 gedachten over “Mijn Hotmail wachtwoord vergeten, wat nu?”

 1. Ik heb door een fout op mijn klavier 3x verkeerd paswoord opgegeven,nu is mijn Hotmail geblokt. Hoe kan ik dit terug vrij maken?

 2. Hallo, ik ben namelijk mijn wachtwoord van hotmail vergeten en heb geen gsm nummer opgegeven hoe kan ik een ander wachtwoord instellen?

  Mvg Sophie

  1. Hallo Sophie,

   Als je via de link wachtwoord vergeten gaat, is er altijd nog wel een andere methode die je hebt gebruikt bij het aanmaken van je account (hetzij een veiligheidsvraag of hetzij een alternatief e-mailadres) en die wordt voorgesteld, je kan daar dan gebruik van maken.

 3. Beste, als geen één van beide stappen lukt omdat het e-mail adres al x aantal jaar oud is en je er gedurende een bepaalde tijd niet meer actief op bent geweest, wat moet je dan doen? Ik ben radeloos, ik heb een e-mail voor m’n gmail adres te laten herstellen naar m’n vorige Hotmail adres verzonden,maar op deze geraak ik niet meer op zo blijkt. Weet u of er een manier is om Hotmail te contacteren?

  1. Hallo Ines,

   dat is helaas niet mogelijk. Als je te lang niet meer bent ingelogd, schrapt Hotmail alle gegevens en data van een e-mailadres. Als het adres in kwestie terug vrij is (= niet intussen ingenomen door iemand anders) kan je het natuurlijk terug opnieuw registreren.

 4. goeieavond dit is mijn oude computer en ik weet mijn wachtwoord niet meer hoe krijg ikdat terug ,liefst zo vlug mogelijk want ik moet mijn compueter open doen met gast dus dat is rot dat ik mijn wacht woord niet meer weet kan mij iemand helpen aub bedankt nelly

  1. Hallo Nelly,

   Je moet eigenlijk gewoon de stappen/schermen van hierboven volgen. Via je GSM, alternatief e-mailadres of geheime vragen (afhankelijk van wat je hebt ingesteld) kan je je wachtwoord recupereren.

 5. Hey

  Mijn vader is zijn wachtwoord vergeten en we hebben ook niet genoeg gegevens om in te vullen, hij is deze namelijk allemaal vergeten. Hoe kan ik zijn wachtwoord dan veranderen ?

  1. Hallo Ines,

   Als men geen alternatief e-mail of antwoorden op veiligheidsvragen heeft, blijft er maar een optie over. Dan moet je surfen naar: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/sign-in-cant . Daar zie je dat Microsoft een laatste reddingsboei geeft, zoals ze zelf aangeven: “Als geen van de opties voor het opnieuw instellen van je wachtwoord beschikbaar zijn, kies dan Ik kan geen van deze opties gebruiken. Je kunt ook een vragenlijst invullen om je account te herstellen, maar dit kan enige tijd duren.”

 6. Willem van Gelder

  Hallo,

  ik heb even een vraag.
  Ik kon niet meer in mijn Hotmail account.
  Daarom heb ik een code laten versturen naar mijn andere email.
  Alles is gelukt.
  Ik ben nu echter alle emails kwijt.
  Hoe krijg ik die weer terug?

  Met vriendelijke groet,
  Willem

 7. Hallo,

  Ik ben mijn wachtwoord vergeten en heb nog een oude nummerr erop.
  En heb zo vaak geprobeerd om een mail te sturen om te bewijzen dat ik het Ben maar dat geloven ze niet!
  Wordt er een beetje moe van want moet rekeningen betalen via mail.
  wat kan ik nu nog doen???

  Groetjes sarah.

 8. beste

  ik zou graag mijn hotmail van microsoft – live- die nu op mn smartfone staat, ook op mn tablet plaatsen;
  maar ik weet mn wachtwoord niet meer
  heb alles wat ik kon ingevuld,zoals U voorsteld en microsoft vraagt, dit reeds 3x,
  maar steeds kunnen ze niets ondernemen, en vragen het opnieuw te proberen;
  (te weinig gegevens) maar ik kan maar plaatsen wat ik heb !

  graag Uw advies

  Dank

 9. Beste ,

  Door de een of andere reden is mijn wachtwoord niet correct ?
  Hoe kan dit ik gebruik mijn e-mail alle dagen !
  Nu heb ik al een paar keer de stappen gedaan ook stap 4 maar het is niet voldoende voor hotmail …
  Ik heb wel een nummer achter gelaten maar dat is mijn oude gsm nummer !!!
  Kan u me helpen à.u.b. ?? Ik heb deze dringend nodig

  Mvg PJ

 10. beste

  ik was mijn hotmail wachtwoord vergeten en via je site en tips die ik stap voor stap uitgevoerd heb, is het me gelukt om het wachtwoord te wijzigen. super goede site !!! bedankt

  mvg

 11. ik heb de wachtwoord van mijn hotmmail vergeten ik weet niet wat ik moet doen wat ik heb dat nodig voor op facebook te gaan want de wachtwoord van mijn facebook heb ik ook vergeten

 12. Mn vriendin wou haar wachtwoord wijzigen maar het is het email adres wat ze samen had met haar exman maar nu weet ze niet wat hij daar als gegevens in gevuld heeft en we kregen de code wel maar geeft aan dat het niet klopt met de gegevens wat nu kunnen jullie daar mee helpen

  1. Nick Van Ranst

   Dag Henry, ik denk dat er dan niet veel anders op zit dan deze gegevens na te vragen bij haar ex-man (indien mogelijk). Een andere oplossing is er volgens mij niet.

 13. Hallo,
  Kom op de pc niet meer in hotmail..
  Weet wachtwoord niet meer,ondertussen gsm nr veranderd,vragen nooit gedaan.
  Heb de veiligheidsvragen beantwoord maar vonden ze niet genoeg.
  Kan er wel nog op via iPhone
  Wat doen??

  1. Dag Claudio, moeilijke vraag… Ik zou een nieuw mailadres maken en de mails van het andere mailadres hiernaar laten forwarden. Maar misschien heeft iemand anders hier een oplossing voor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *