fbpx

Hoe TikTok famous worden?

Het gebruik van TikTok, het voormalige Musical.ly, zit in de lift. Zoveel is duidelijk. Miljoenen mensen dansen en zingen erop los om populaire songteksten een speciale touch mee te geven. Maar met zoveel miljoenen gebruikers, kan je je natuurlijk de vraag stellen hoe je je kan onderscheiden van alle andere TikTok gebruikers en populair worden.

Daarom geven we in dit artikel enkele tips & tricks mee om TikTok famous te worden:

Tip 1: Maak video’s waarbij je in ‘actie’ bent

Film zoveel mogelijk momenten van jezelf uit het dagelijks leven om content te verzamelen die je nadien kan omzetten naar een TikTok video. Probeer daarbij origineel te zijn en in actie te zijn. Wat bedoelen we daarmee? Laat jezelf filmen terwijl je een salto maakt in het zwembad, een koprol in je tuin, een handen stand doet, trap op een voetbal, zit in een kermisattractie,.. Zowat elke vorm van ‘actie’ kan werken

Extra tip: Video’s maken samen met vrienden maakt het nog leuker. Dans samen, gooi een bal naar elkaar,.. 

Bonustip: Denk ook aan oude video’s die je al had

Je hoeft niet altijd nieuwe video’s te maken, maar kan ook bestaande video’s ‘recycleren’. Heb je nog ergens een video van een grappige dans die je maakte op een feest of een oefening die je deed op een fitnessapparaat? Geweldig! Dat soort content kan je perfect gebruiken voor TikTok zonder dat je nieuwe video’s hoeft te maken.

Tip 2: Volg de trends en speel erop in

Neem niet alleen trends waar die je ziet op TikTok maar speel er zelf op in: Maakt bijvoorbeeld iedereen een video met pakweg een rare schoenen of een mondmasker? Laat deze trend dan niet aan je voorbij gaan en doe iets gelijkaardig. Het posten van Tiktok videos waarin je hashtags plaats die lopen als een vuurtje, levert je gegarandeerd heel wat kijkers op.

Tip 3: Volg bekende TikTok sterren en maak hun content na

Heb je geen inspiratie voor een leuke video? Geen probleem, je kan ook gewoon de sterren uit TikTok volgen en een video creëren zoals zij deden. Zij staan immers heel vaak aan de grondslag van de nieuwste trends. De meest succesvolle TikTokers zijn:

Door deze te volgen en je op hen te inspireren, maak je gegarandeerd succesvolle video’s.

Tip 4: Reageer op TikTok video’s van anderen

Het plaatsen van commentaar bij andere TikTok video’s, werkt als het ware als een ‘advertentie‘ voor jouw eigen TikTok account want anderen zullen dan weer op jouw account gaan klikken. 
Extra tip: Als je reageert op video’s van mensen die extreem veel volgers hebben, vergroot dat alleen de kans dat nog meer mensen jouw reactie zullen zien en op jouw profiel zullen doorklikken.

Tip 5: Gebruik hashtags en muziek

De basis van TikTok en voordien ook Musical.ly blijft altijd dezelfde: Muziek. Kies er een leuk nummer om bij je video te plaatsen. Plaats er nadien een goede hashtag bij. Voorbeelden van 5 succesvolle hashtags op TikTok zijn:

 • #tiktok 
 • #tiktokbelgium (als je vanuit België post)
 • #love
 • #dancing
 • #like

Bonustip: Wees origineel

Wees jezelf, wees origineel en doe wat je graag doet. Dat is niet alleen een boodschap voor je TikTok account, maar gewoon voor het leven. Geniet ervan! 

Tip: Zit je vaak op Tik Tok?

Bij datakampioenen Mobile Vikings en Orange vind je voordelige abonnementen met heel wat mobiele data in. Zo kan je zorgeloos blijven Tiktokken zonder dat je voor onaangename verrassingen komt te staan 😉

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Hoe TikTok famous worden?”

 1. Myrthe Schodts

  Zorg voor een lange kijktijd.
  Hoe zorg je nu voor kijktijd?
  Doe iets wat nog niet veel gezien is op tik tok. Wees origineel. Zoek/vind jou talent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *