fbpx

Hoe Zalando bestelling retourneren?

Zalando is zonder meer het bedrijf dat gekend staat als soepelste bedrijf wanneer het aankomt op het terugsturen van een bestelling. Gelukkig maar, want het zal je maar overkomen dat je net als ik een paar schoenen bestelt dat dan bij het passen te klein blijkt te zijn. In zo’n geval hebt je 100 kalenderdagen de tijd om je aankoop terug te sturen via een Bpost punt in België of pakketautomaat.

In zo’n geval wil je zo snel mogelijk je Zalando aankoop retourneren. Daarom stellen we voor jou onderstaan handig stappenplan op:

Deel 1: Online je retour aangeven

Stap 1: Als je hebt besteld bij Zalando zelf (en niet bij één van hun partners), is het allereerste wat je moet doen naar Zalando.be gaan en inloggen in je account

Stap 2: Ga in het menu naar Mijn Zalando > Artikelen terugzenden

Stap 3: Duid helemaal links aan welke artikelen je wil terugsturen, wat de reden is dat je wil retourneren (vb. artikel is te klein/groot of bevalt me niet) en kies retourzending aanmaken.

Stap 4: Gefeliciteerd, je hebt zonet deel 1 afgerond en je retour succesvol geregistreerd bij Zalando. Je krijgt hiervan per e-mail een bevestiging.

Deel 2: Je bestelling fysiek terugsturen

Stap 1: Haal het retourdocument dat bij je levering zat uit de doos en neem de sticker (die gericht is aan Zalando Antwerpen X – Noorderlaan 395 – 2099 Antwerpeen X ) eraf. Deze sticker dien je straks in stap 3 op de de doos te plakken.

Stap 2: Plaats het artikel dat je wil terugzenden in de oorspronkelijke doos en leg het retourdocument (waar je net de sticker heb afgehaald) erbij.

Stap 3: Plak de doos dicht met een plakband en plak de sticker die je in stap 1 eraf hebt gehaald over de sticker van de oorspronkelijke zending.

Stap 4: Breng je pakket naar een Bpost kantoor of Cubee automaat en geef het daar af of deponeer het in de Cubee. Zalando neemt de kost van de retour voor zijn rekening dus het terugzenden is volledig gratis. Bewaar zeker het afleverbewijs dat je krijgt van het kantoor of de e-mail die je krijgt vanuit de Cubee automaat.

Deel 3: Terugbetaling

Je hebt nu zowel administratief als fysiek de nodige stappen gezet om te retourneren. Van zodra Zalando je retour heeft ontvangen, wordt je aankoop binnen de 14 dagen terugbetaald.

Met dank aan: Zalando.be

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *