fbpx

4 soorten voetbalweddenschappen en hoe ze werken

Voetbal is voor veel Belgen dé sport! Het nationalisme rijst wanneer de Rode Duivels spelen. In cafés genieten van het spel terwijl we met vrienden genieten van een biertje. De spanning, de gezelligheid, de verbondenheid. Dat is wat het hem doet. Het kan niet beter, toch? Jawel! Je kunt de spanning verhogen door mee te doen aan een weddenschap. Je zou tweemaal feest kunnen vieren: jouw ploeg wint en met een goede voorspelling win je ook nog wat geld! Klinkt dit als muziek in de oren? Lees verder en leer meer over de verschillende soorten voetbalweddenschappen.

Wedden op de uitslag van de wedstrijd

Voorspel je dat FC Barcelona met 2-1 wint van Real Madrid? Een weddenschap op de uitslag van een wedstrijd is een populaire manier van voetbalwedden. Met diverse apps, zoals bet777 voetbalwedden wordt wedden op de uitslag kan op twee manieren mogelijk gemaakt: 1×2 en double chance. 

1×2 

Het klinkt in eerste instantie wat vaag, maar 1×2 wedden is vrij eenvoudig. Dit type weddenschap wordt enkel gebruikt voor voetbalwedstrijden met drie mogelijke uitkomsten: winst, verlies of gelijkspel. De 1 staat voor de thuisoverwinning, de x staat voor gelijkspel en de 2 voor een uitoverwinning. Zet je €5 in op een wedstrijd en heb je een correcte voorspelling gedaan? Dan zullen de bookmakers je een quotering van €2,45 geven (€5 x €2,45 = €12,25). 

Double chance

De mogelijkheid om twee van de drie uitkomsten te combineren bestaat ook. Hier kun je kiezen tussen thuisoverwinning of gelijkspel, gelijkspel of uitoverwinning en thuisoverwinning of uitoverwinning. Door twee uitkomsten met elkaar te combineren, vergroot je je kansen om de weddenschap te winnen. 

Wedden op doelpunten

Je kunt ook je geld inzetten op het aantal doelpunten dat gedurende een wedstrijd wordt gemaakt. Hier heb je twee opties: both teams to score of je voorspelt de correcte uitslag. In het eerste soort weddenschap voorspel je een gelijkspel. Dit is een populaire vorm van wedden waarbij je je geld op een relatief veilige voorspelling inzet. Ben je ervan overtuigt dat Barcelona Madrid verslaat? Dan kun je wedden op de uitslag. Is jouw voorspelling correct? Dan ben jij de winnaar. 

Wedden op toernooien en competities

Deze vorm van wedden is erg populair tijdens grote evenementen zoals de Europese- en Wereldkampioenschappen. Hier wed je op de gehele competitie. Voordat elke fase begint, maak je voorspellingen. Wie wint van wie, wie wordt tijdens deze fase de topscorer en wat is per voetbalwedstrijd de uitslag? Deze vorm van wedden is tijdens een EK of WK leuk om met vrienden te doen. Ook zorgt het ervoor dat je betrokken blijft bij de competitie, ook als jouw favoriete club uit de wedstrijd ligt.  

Live-weddenschappen

Live wedden is een vorm van wedden die steeds populairder wordt. Je kunt tijdens de wedstrijd je voorspellingen maken. Speelt Antwerpen tegen Brugge, maar heb jij geen idee hoe de wedstrijd zal verlopen? Dan is live betting de uitkomst. Waarom zou jij geld uitgeven aan een voetbalwedstrijd terwijl je nog te veel twijfelt? Het is in dit geval slimmer om rustig de eerste helft uit te zitten en te kijken hoe de spelers zich op het veld laten zien om vervolgens een voorspelling te maken over de rest van de wedstrijd in de tweede helft. 

Het blijft gokken

Ondanks dat voetbalwedden erg populair is en het er een stuk gezelliger op kan worden met je vrienden, blijft gokken toch gokken. Let dus goed op je geld en verlies jezelf niet in de lol van het voorspellen. Voetbal hoort leuk te blijven en moet niet voor onnodige problemen zorgen.

Kortom, met voetbalwedden kun je een leuk extraatje verdienen. Leuk om samen met een groep voetbalfanaten te doen. Analyseer je eigen club, maar ook hun rivalen om de beste voorspellingen te maken. We wensen je veel succes met je weddenschappen en hopelijk slepen zowel jouw team als jij de winst binnen. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *