fbpx

Kan ik bij Bioplanet met ecocheques betalen?

Wil je graag met ecocheques betalen bij een winkel van Bioplanet maar ben je niet zeker of dit wel kan? Je hoeft niet verder te zoeken want we zochten het voor je uit. Hieronder vind je het antwoord terug.

Betalen met ecocheques bij Bio-planet

Helaas is het antwoord: ‘Neen‘. Bio planet is een onderdeel van de Colruytgroep. En binnen deze groepering zijn ze enorm gefocust op de laagste prijs. Het aanvaarden van ecocheques zou een te hoge kost met zich meebrengen waardoor lage prijzen niet meer kunnen gehandhaafd worden.

Op hun website vonden we volgende uitleg terug:

Ecocheques zijn een ingewikkelde kwestie. In tegenstelling tot maaltijdcheques zijn ecocheques geen betaalmiddel maar wel een verkoopsartikel. Dat betekent dat de winkel voor elke aangenomen ecocheque moet betalen. Om winstgevend te kunnen blijven, zou de winkel dus zijn prijzen moeten herbekijken. Omdat wij eerlijke producten voor eerlijke, juiste prijzen willen aanbieden, kiezen wij ervoor om geen ecocheques te aanvaarden.

We vernamen wel dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om van de ecocheques een “standaard betaalmiddel” te maken. Als dat zou gebeuren dan kan je in een pak meer winkels met je ecocheques terecht.

Ecocheques zijn geen maaltijdcheques!

Met je maaltijdcheques kan je uiteraard wel terecht bij je Bio-planet winkel. Zowel elektronische maaltijdcheques (Sodexo, Edenred, Monizze) als papieren maaltijdcheques (Sodexo, Edenred) worden graag gezien als betaaldmiddel.

Waar dan wel betalen met ecocheques?

Als bij Bio-plantje eco-cheques niet kwijt kan, waar dan wel? We maakten een handige lijst met winkels waar je energiezuinige producten kan kopen met ecocheques.

BEKIJK DE LIJST >

Bron: bioplanet.be

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *