fbpx

Hoe Facebook tag verwijderen uit foto of bericht?

Ja, we kennen het allemaal wel: Die Facebook foto die getrokken werd door een vriend/vriendin waarin je wordt getagd en waar je dan net toevallig de andere kant uitkeek of waar je slecht opstaat. In zo’n geval is het 100% begrijpelijk dat je je naam liever uit de foto of het bericht ziet verdwijnen en de foto niet op je tijdslijn wil zien verschijnen.

Eerst en vooral: Geen paniek, het is eigenlijk niet moeilijk om een tag ongedaan te maken uit een foto of reactie. We tonen je in deze stappen hoe je het doet:

Stap 1: Ga naar Activiteitenlogboek

Log in op je Facebook account en klik meteen bovenaan in je omslagfoto op de link Activiteitenlogboek.

Stap 2: Kies Berichten waarin jij bent getagd

In het linkermenu zie je onder ‘Je berichten’ een link staan naar ‘Berichten waarin jij bent getagd’. Dat is de link die je kiest.

Stap 3: Tag rapporteren/verwijderen

Klik op het potloodje dat je naast elk getagd bericht ziet staan. In het menu dat zich dan uitvouwt klik je op de link “tag rapporteren/verwijderen”.

Stap 4: Tag van mezelf verwijderen

Kies de optie “Ik wil de tag van mezelf verwijderen” en klik dan op de blauwe button ‘Tag verwijderen’. De link naar jouw profiel is nu uit de foto of reactie verdwenen.

Bij het wissen van een tag zie je zo de volgende schermen passeren:

facebook tag verwijderen 1 facebook tag verwijderen 2 facebook tag verwijderen 3 facebook tag verwijderen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe Facebook tag verwijderen uit foto of bericht?”

  1. Ik ben getagd in een reactie bij een bericht van een vriend van mij.
    Dus vriend B heeft gereageerd op een post van vriend A en daarin mijn naam genoemd. Ik vind het geen probleem dat mijn naam wordt genoemd, maar wél dat ik ben getagd. Hoe verwijder ik de tag? Ik zie alleen een kruisje staan bij de betreffende reactie en de reactie helemaal verwijderen vind ik te ver gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *