fbpx

Gmail wachtwoord vergeten? Zo los je het op

Stel, je bent je Gmail wachtwoord vergeten. Hoe kan je dan alsnog inloggen in je account? We leggen je uit hoe je het kan wijzigen:

Stap 1: “Geen toegang tot uw account?”. Ga naar www.gmail.com en klik op “geen toegang tot uw account?”
Stap 2: “Ik weet mijn wachtwoord niet”. Geef aan “Ik weet mijn wachtwoord niet” en eronder kan je dan je e-mailadres invullen. Kies dan Doorgaan
Stap 3: “Bent u dit?”. Bevestig uw ideniteit.
Stap 4: “Wachtwoordhulp”. Geef één van de laatste wachtwoorden op die je je kan herinneren. Herinner je je daar niets meer van? Dan kies je “ik weet het niet meer”.
Stap 5: Kies een alternatieve methode”. Herinner je je geen vorig wachtwoord, kies dan een alternatieve methode. Zo kan je je per SMS, automatische telefoon of op een alternatief e-mailadres een code laten doorsturen. Daarmee kan je je wachtwoord wijzigen. Nadien kan je terug inloggen in je account.


Bekijk ook aan de hand van deze foto’s wat je moet doen als je je wachtwoord vergeten bent:

wachtwoord vergeten 1 wachtwoord vergeten 2 wachtwoord vergeten 3 wachtwoord vergeten 4 wachtwoord vergeten 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

10 gedachten over “Gmail wachtwoord vergeten? Zo los je het op”

 1. Beste,
  ik heb een gmail maar ben mijn paswoord vergeten. Ik kan mij ook totaal niet meer herinneren wat het was.
  Ik ben wel nog steeds ingelogd op mijn gmail via mijn samsung tablet. Maar ik heb nu een smartphone gekocht en moet hier mijn bestaand gmail opgeven vandaar dat ik mijn paswoord nodig heb.
  Wat kan ik doen?
  Ik heb al geprobeerd via de vragen van mijn bestaande acoun te beantwoorden op de herstelpagina maar blijkbaar weet ik er echt niets meer van want wat ik ook gok het lukt niet.
  Kan u mij helpen?

  1. Hallo Maarten,
   Inderdaad knap lastig… Welke andere herstelopties krijg je te zien in stap 5 behalve geheime vraag? (vb. alternatief emailadres, gsm,…) Want wellicht kan je het via die weg oplossen. Of misschien kan je je wachtwoord wijzigen via je Samsung tablet aangezien je daar nog bent ingelogd?

   1. Dag Johan,

    Ik heb een gelijkaardig probleem dan Maarten.
    Gmail van mijn vader werkt nog goed, kan nog inloggen op de iPad, maar via zijn iPhone geraak ik er niet in.
    Kan ook niet aan het wachtwoord geraken via de weg “wachtwoord vergeten” omdat er blijkbaar te weinig antwoorden kloppen…
    bij stap 5 krijg ik ook enkel de optie alternatief mailadres opgeven (dan geef ik het mijne op natuurlijk…)
    Op de gmail op de iPad moet toch mijn oud wachtwoord ingeven voor ik dit op nieuw kan veranderen?
    Lastige zaak omdat gelijkw ie natuurlijk anders je wachtwoordreset kan aanvragen…
    Kan je niet gewoon via een weg een reset aanvragen maar dat je dat via het mailadres doet waarvan je een reset nodig hebt? (kan dit dan wel op de iPad lezen en dus op die manier verder werken?)

    Alvast bedankt & Groetjes,
    Tracy

 2. Hallo,
  Ik gebruike mijn mail adres enkel voor wat te gamen.
  Nu heb ik een nieuwe console en kan me niet aanlogge op het gmail account doordat ik het pasw kwijt ben.
  Nu heb ik daar nooit een gsm nummer of dergelijke ingegeven en zelfs geen mails met verstuurd omdat het louter was om accounts aan te maken bij games.
  Zodat deze niet in mijn standaar mail box kwamen.

  Is er een kans dit wachtwoord ooit nog te kunnen ophalen ?

  Groeten

 3. rick van calster

  hoi , ik heb een probleem ik wil op een email gaan maar ik weet het WW niet , ik klik en doe de stappen zoals hier boven maar de telefoon nummer klopt niet

  1. weet mijn wachtwoord ook niet meer en op een gegeven moment geeft ie aan per sms maar dat is een ander nummer hoe verander ik die met vr groet guus caarels

 4. gmail wachtwoord vergeten, en gmail erkent mijn huidig email adres van telenet niet als vroeger klant bij scarlet en dat mail adres van scarlet staat er nog altijd als koppeling aan gmail adres wat kan je hieraan doen Bedankt

 5. Wachtwoord voor m’n mail …@gmail, reageert wel op internet Google-mailsite, maar op m’n Mail-app van mijn iMac reageert tie niet.
  Daar krijg ik bericht “Programmagebonden wachtwoord vereist. U moet een programmagebonden wachtwoord bij Google aanvragen”.
  Hoe kan ik dit probleem nu het beste oplossen? Waar kan ik die wachtwoorden bij Google dan halen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *