fbpx

Hoe maak ik gratis een PDF?

Door een PDF te maken van een bestand zorg je er niet alleen voor dat het document er professioneel uitziet, tegelijk zorg je er voor dat anderen het bestand niet meer aanpassen. Als er zaken zijn die je graag wat extra beveiliging meegeeft, ik denk dan aan een CV of eindwerk, dan moet je die absoluut omzetten naar PDF!

In dit artikel tonen we 2 manieren om een PDF aan te maken:

Methode 1

De eenvoudigste: In Office programma’s als Word en Excel 2013, vind je standaard de mogelijkheid om een bestand op te slaan als PDF. Wat je hiervoor moet doen:

1) In het Office bestand kies je linksboven Bestand > Opslaan als > Computer > Bladeren

pdf maken 1

2) Kies op het dropdown menu naast Opslaan als en in de lijst zie je onderaan de optie PDF voorgesteld. Deze optie kiezen we en we slaan het bestand op als PDF.

pdf maken 2

Methode 2

De alternatieve manier is dat we een bestand gaan printen als PDF.

1) Daarvoor gaan we eerst naar http://www.bullzip.com/products/pdf/download.php om de gratis PDF printer van Bullzip te downloaden. Klik op de Download button voor de gratis versie.

pdf printen 1

2) Als we nu in een bestand zijn en we gaan naar Bestand > Afdrukken, zie je nu Bullzip PDF printer voorgesteld als Printer.

pdf printen 2

Resultaat

In beide gevallen krijgen we precies hetzelfde resultaat: Een professioneel opgestelde PDF die we nu kunnen gaan verzenden voor eender welk doeleinde.

pdf printen 3

TIP! Adobe Acrobat Pro testen

Wil je graag alle functies van Adobe Acrobat Pro uittesten, dan kan je dit voor een week gratis doen! Met deze software kan je bijvoorbeeld ook PDF documenten aanmaken. Je hebt dan toegang tot het volledige pakket om te bekijken of het de moeite waard. Via onderstaande button kan je makkelijk Adobe Acrobat Pro downloaden en een week gratis testen.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS TESTEN >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe maak ik gratis een PDF?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *