fbpx

Hoe anoniem bellen met je gsm of smartphone?

Anoniem bellen met je gsm wilt eigenlijk zeggen dat je de nummerherkenning gaat uitzetten. Op die manier ziet de ontvanger van het gesprek jouw telefoonnummer niet verschijnen op zijn telefoon. Standaard staat deze nummerherkenning altijd aan. Je moet dus even in je instellingen duiken om deze functionaliteit af te zetten.

Soms kan het handig zijn om anoniem een telefoontje te doen maar weet wel dat heel veel mensen niet opnemen als ze “ANONIEM” zien verschijnen op hun telefoon ipv een telefoonnummer. Een ander nadeel is ook dat de persoon die je probeert te bellen, je niet kan terugbellen omdat hij je nummer niet ziet…

We tonen hieronder hoe je anoniem kan bellen met een Android toestel. In een ander artikel hebben uitgelegd hoe je anoniem kan bellen met een iPhone.

STAP 1

Open de telefoon app en tik op de 3 puntjes.

STAP 2

Kies nu voor “instellingen”

STAP 3

Kies nu voor “oproepinstellingen”.

STAP 4

Ga verder naar “meer functies”

STAP 5

Tot slot tik je op “Beller-id en wisselgesprek”.

STAP 6

Als je nu op “Beller-ID” tikt, kan je kiezen om je nummer te verbergen, weer te geven of dit op de netwerkstandaard te laten staan. Netwerkstandaard betekent trouwens dat je telefoonnummer altijd weer wordt weergegeven.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *