fbpx

Hoe ben ik goed verzekerd?

In het dagelijks leven gebeuren er soms onverwachte dingen. Dingen waar je niet echt op kunt rekenen, maar die vervelende gevolgen kunnen hebben. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je al voor zoveel verzekerd bent dat je eigenlijk zelfs oververzekerd bent. Je kunt dus met wat minder verzekeringen door het leven, wat je een flink bedrag per jaar op kan leveren, zo’n €300 per jaar. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je net goed genoeg verzekerd bent?

Zorgverzekering

Denk allereerst aan je zorgverzekering. Dit is de verzekering waar vrijwel de meeste mensen oververzekerd zijn. Zo zitten er vaak veel lessen voor de kine bij, en daarnaast ook nog een x aantal bezoeken bij de tandarts. Dit is iets waar je per maand op kunt besparen. Zorg ervoor dat je goed kijkt naar de verschillende pakketten die de zorgverzekeraar aanbiedt en denk goed na over hoe vaak jij zorg nodig denkt te hebben dit jaar.

Autoverzekering

Daarnaast is er ook nog een autoverzekering waar geld op bespaard kan worden. Want vaak zit in de autoverzekering pechhulp in het pakket, maar is de persoon ook al lid van de VDAB. Dit is al een dubbele kostenpost voor de pechhulp. En er is zelfs een mogelijkheid dat er nog een derde dekking van de pechhulp is en dat is de mobiliteitsservice die de autogarage biedt.

Reisverzekering

Waar ook mensen vaak een dubbele verzekering voor afsluiten is het reizen. Vaak verzekeren ze zich voor als er zorg nodig is in het buitenland. Echter vergoed de zorgverzekering al de zorg in het buitenland (wel zeker na te gaan bij je zorgverzekering of dit effectief het geval is).

Dus samenvattend, zorg ervoor dat je alles goed uitzoekt waar je wel en niet voor verzekerd bent. Als je dubbele verzekeringen tegenkomt, probeer dan om een van de twee te annuleren, want dat gaat een hoop geld besparen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *