fbpx

Hoe bescherm je kostbare spullen tegen dieven?

Nu we massaal op reis gaan tijdens de zomervakantie is het heel belangrijk om je huis en kostbaarheden te beschermen tegen dieven. Je wil toch niet dat je huis overhoop ligt en de helft van je inboedel gestolen is als je terugkomt van een ontspannende vakantie? Hoe bescherm je kostbare spullen dan wel tegen dieven? Met deze tips duik jij een vakantie zonder zorgen in.

Bewoonde indruk

Dé belangrijkste tip? Laat niet merken dat je niet thuis bent. Zorg ervoor dat je huis steeds een bewoonde indruk heeft. Vraag aan je buren om dagelijks de brievenbus te legen. Als de post uit de brievenbus steekt, hebben dieven immers gauw door dat de bewoners al een tijdje weg zijn. Heb je rolluiken? Laat een familielid of buurman deze elke ochtend openen en elke avond sluiten, net zoals je echt zou gaan slapen. Aan die buurman kan je meteen vragen om een oogje in het zeil te houden en je te contacteren mocht hij toch iets verdacht opmerken.

Juwelen en documenten opbergen

Dure gouden juwelen en belangrijke documenten, zoals een huwelijkscontract, stop je niet zomaar weg in een lade. Zeker als je niet thuis bent, is het een goed idee om deze kostbaarheden veilig weg te bergen. Neen, een parelsnoer verstop je niet tussen je sokken. Zulke dure zaken stop je beter weg in een kluis. Brandwerende kluizen zijn ook een goed idee, zeker voor belangrijke documenten. Dit soort kluizen beschermen je kostbare spullen in eerste instantie tegen brand. Een extra tip die we graag willen meegeven: registreer en merk je waardevolle bezittingen. Als er dan toch iets gestolen wordt, kan je makkelijker aangifte doen bij de politie en aantonen dat het wel degelijk om jouw spullen gaat. Voor een dief is het ook minder voordelig om te stelen, wat een gemerkt item is moeilijker om door te verkopen.

Elektronica

Tegenwoordig is elektronica ontzettend populair bij dieven. Het gaat niet langer om iPads of iPhones, ook fietsbatterijen vinden dieven interessant. Denk er eens over na om te investeren in bijvoorbeeld accu oplaadkasten. Deze kluis is in het bijzonder gemaakt om batterijen veilig op te laden. Stel dat er brand is, dan sluit deze kast volledig af en kan het vuur zich niet verder verspreiden. Zo ben je zeker van een veilig pand mocht de accu toch in brand vliegen.

En over dieven gesproken: heb je er al eens over nagedacht om een tag aan je batterij te bevestigen? De AirTag van Apple, bijvoorbeeld, plak je op je fietsbatterij met behulp van een AirTag-sticker. Bij diefstal kan je via je iPhone zoeken waar de batterij zich op dat moment bevindt. Als dat niet handig is!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *