fbpx

Hoe besparen in het nieuwe jaar op de kosten van een autoverzekering? 

Begin het nieuwe jaar goed, door direct te besparen op de premie van je autoverzekering. Wanneer heb jij voor het laatst onderzocht wat voor jouw voertuig de goedkoopste verzekeraar is? Wellicht heb je de auto vijf jaar geleden aangeschaft en is de waarde ervan de afgelopen periode gedaald. Waar je voorheen voor een full-omnium autoverzekering koos, volstaat nu mogelijk een BA-verzekering of mini-omnium autoverzekering. Het kan al snel tientallen euro’s schelen op jaarbasis. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop jij de goedkoopste autoverzekering voor je auto vindt. 

Online tool voor het vergelijken van autoverzekeringen 

Een auto verzekering vergelijken is het makkelijkst, door gebruik te maken van een online tool. Voordeel van zo’n tool is het gegeven dat je de verzekeringen van verschillende verzekeraars niet langer handmatig naast elkaar hoeft te zetten. Het bespaart je veel tijd! De tool vraagt je het model, type brandstof en bouwjaar van het voertuig op te geven. Gecombineerd met een aantal vragen over de gereden kilometers op jaarbasis en bijvoorbeeld de gewenste dekking, stelt dit de tool in staat de goedkoopste autoverzekering voor je te vinden. 

Gebruik de tool ook voor andere verzekeringen 

Niet alleen op de verzekering voor je auto valt vaak veel geld te besparen; bespaar ook door je andere verzekeringen nog eens te vergelijken met het huidige aanbod bij de diverse verzekeraars. Denk aan je reisverzekering, de brandverzekering voor je woning, een annulatieverzekering voor je vakanties en de hospitalisatieverzekering. Het kost je slechts een paar minuten per verzekering; de nieuwe, goedkopere verzekering sluit je direct vanuit een dergelijke tool af. 

Berekening van premie autoverzekering 

Bij het berekenen van de premie voor een autoverzekering kijkt de verzekeraar naar verschillende factoren. Denk aan het vermogen van de auto, de waarde ervan, de gewenste dekking, de mate waarin de auto gebruikt wordt en het schadeverleden. Ook je leeftijd en woonplaats hebben invloed op de premie. Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Vergeet de verhuizing dan niet tijdig door te geven aan de verzekeraar. Zeker de verhuizing vanuit de stad naar een woning in een dorp met eigen oprit kan een flinke besparing opleveren op je premie. De premie voor een ervaren bestuurder ligt lager dan die voor een relatief jonge gebruiker van de auto. Houd tot slot rekening met de betalingstermijnen. Een gespreide betaling kan soms duurder zijn. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *