fbpx

Hoe bestandsgrootte van PDF verkleinen?

Als je een PDF wil doormailen voor je werk en het is te zwaar voor de mailserver, dan ben je wel eens geneigd om te beginnen vloeken (ik kan ervan meespreken ;-)).

Iedereen heeft Adobe Acrobat Reader op zijn computer geïnstalleerd om PDF bestanden te kunnen lezen. Jammer genoeg kan je met deze gratis versie van Adobe enkel lezen en paar kleine bewerkingen. Je hebt daarnaast ook de PRO versie van Adobe waarmee je wel alles kan doen: gaande van ordenen van pagina’s tot het splitsen ervan. En uiteraard ook het verkleinen of comprimeren van PDF bestanden!

Een betalende versie van Adobe Acrobat kost je al snel tussen de 15 en 18 Euro per maand. Je kan Adobe Pro ook gratis downloaden en een tijdje uitproberen. Altijd handig om na te gaan of het iets voor jou is.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS DOWNLOADEN >

Daarnaast kan je online ook een aantal tools terugvinden waarmee je in een paar seconden de grootte van een PDF kan verkleinen. Laten we samen even bekijken hoe het werkt en wat de impact ervan is.

Stap 1: PDF bestand

Zoals je ziet heb ik op mijn PC een PDF bestand staan dat 43,8 MB groot is, veel te zwaar om via e-mail te versturen natuurlijk.

pdf verkleinen 1

Stap 2: smallpdf.com

Surf naar http://www.smallpdf.com en klik op Choose file. Selecteer daar de PDF op je PC die je wil verkleinen.

pdf verkleinen 2

Stap 3: Download bestand

Wacht een tweetal minuten en je krijgt de melding dat je bestand gecomprimeerd werd. Het resultaat is verbluffend: We zijn van 43MB naar 7 MB gegaan! Een winst van maar liefst 36 MB, zonder veel aan kwaliteit in te boeten. Download het bestand naar je PC.

pdf verkleinen 3

Stap 4: Check bestandsgrootte

Voor de zekerheid gaan we nog even de bestandsgrootte na op onze PC en inderdaad: De PDF is nog slechts 7,73 MB groot. Deze PDF kunnen we dus wel via e-mail versturen!

pdf verkleinen 4

Met andere woorden, je hoeft de betalende versie van Adobe Acrobat Pro niet aan te schaffen om je PDF bestanden te gaan verkleinen. Wel staat er ook altijd een limiet op de gratis online tools (daar zit dus het addertje…).

Wil je toch eens graag alle functies van Adobe Acrobat Pro uitproberen? Dan kan je dit voor een week gratis doen! Je hebt dan toegang tot het volledige pakket om te bekijken of het de moeite waard. Via onderstaande button kan je makkelijk Adobe Reader Pro downloaden en een week gratis testen.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS TESTEN >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *