fbpx

Hoe dragen vrouwen een tas?

Met de manier van dragen van een tas, kun je een bepaalde uitstraling teweegbrengen. Sportief, stijlvol of nonchalant bijvoorbeeld. Wat kies jij en welke tas hoort daarbij? 

Een tas droeg je in de jaren zestig keurig over de onderarm. Jackie Kennedy gooide er hoge ogen mee. Ze zag er in mantelpak en met grote zonnebril fantastisch sophisticated uit, inclusief een prachtige handtas over de onderarm. 

Rugtas kan tegenwoordig prima mee naar het werk

In die tijd werd een rugtas slechts ingezet voor sportieve activiteiten. Je nam de rugzak mee op wandeltochten of naar de tennisclub, maar niet naar je werk. Tegenwoordig doen we het anders. Een stijlvolle rugzak kan prima mee naar het werk, en de laptop wordt in een goed beschermd gewatteerd laptopvak gestoken. 

De heuptas is een ander verhaal. Het lijkt eigenlijk meer op een variant van de handtas of schoudertas. Immers; met een lange schouderband die verstelbaar is, kun je iedere tas geschikt maken om op de heup te hangen. 

Trend: heuptas onder de oksel klemmen 

Wist je trouwens dat het een trend is geweest om schouderband zo kort te maken dat de heuptas terecht kwam onder de oksel? Die klemde je daar dan vast en het zag er fashionable uit. Die tijd lijkt voorbij. Momenteel zijn XXL-tassen de trend. Zo groot mogelijk, maar wel zo dat je de tas nog goed onder de arm met je mee kan dragen. 

Een heuptas dames is in ieder geval geen standaard tas. Er zijn enorm veel modellen, formaten en dan zijn ze er ook nog in meerdere materialen. Van leer tot canvas en van PU tot suède. Dé heuptas bestaat dan ook eigenlijk niet. 

Van een dames heuptas maak je een crossbodytas

Hoe je een tas draagt is in ieder geval afhankelijk van welke uitstraling je ermee wilt bewerkstelligen. Ga je voor sportief dan kun je een rugzak dragen. Wil je meer sophisticated overkomen dan is de handtas over de onderarm nog altijd in zwang. Wil je dagelijks variëren dan is een handtas met lange schouderband een must have. Daarmee kun je er een schoudertas van maken of een heuptas, die vervolgens weer in allerlei varianten gedragen kan worden. Zelfs crossbody! 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *