fbpx

Hoe word je een echte outdoor diehard?

Het is tegenwoordig absoluut hip om buiten te zijn. Niet gewoon buiten, nee outdoor. Dat is van een ander kaliber dan slechts op de slippers even in de tuin een rondje wandelen. Outdoor betekent dat je aan de bak gaat. Dat je je uitslooft en je hartslag een tikkie omhoog gooit. Hoe je dat doet, lees je hier. 

Allereerst is outdoor helemaal geen nieuwe uitvinding. In de Scandinavische landen doen ze het al sinds mensenheugenis (lees: Vikingen). Je bent gewoon heel veel buiten. Niet voor niets is het bekende outdoormerk Fjallraven in Zweden ontstaan. 

Outdoorkleding mee in een Fjällraven rugzak

Zweden zijn in de weekenden vooral veel buiten, sjouwen dan de meest noodzakelijke kleding en andere spullen met zich mee in zo’n Fjallraven rugzak en vermaken zich er uren. De meegebrachte worstjes roosteren ze tijdens lunchtijd op roosters die je overal tegenkomt. Er ligt gewoon een stapel droog hout bij om het vuurtje op te stoken. Hoe outdoor wil je het hebben. 

In Nederland staan die bbq’s er niet, maar naar buiten kun je natuurlijk wel. Wat je buiten gaat doen? Hiken (zeg niet: wandelen), mountainbiken (zeg niet: fietsen) en een trail doen (zeg niet: hardlopen). Om dat laatste luister bij te zetten. Hardlopen doe je langs een snelweg of over een verhard fietspad. Een trail gaat dwars door de bossen, over het strand, over schelpenpaden in de duinen en ga zo maar door. Spreekt veel meer tot de verbeelding. Toch! 

Fjällraven Kånken is de outdoor-klassieker

Nu we in de coronatijd veel thuis zaten, zijn ook veel mensen dat ‘buiten’ gaan opzoeken en meer gaan bewegen. Outdoorsporten zijn daardoor flink gegroeid. Wie heeft er geen mountainbike of racefiets? Ook outdoorkleding heeft een boost gekregen en de rugzakken die je tijdens deze tochten met je meedraagt, zijn ook een hit. De Kånken voorop. Dit is de meest klassieke rugzak van Fjällraven die in 1978 het levenslicht zag en nooit meer van de radar is verdwenen. Gewoonweg omdat de Fjallraven Kanken een functionele, mooie, oersterke rugtas is die je altijd bij je kunt dragen. Of je nu outdoor gaat of gewoon naar school of naar kantoor. 

Resumé. Hoe word je een outdoor diehard? Door outdoor te gaan. De deur uit dus. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *