fbpx

Hoe een dakkapel plaatsen?

Hoe wordt een dakkapel geplaatst? Mijn ouders waren op zoek naar een (niet al te ingrijpende) mogelijkheid om extra ruimte te creëren in hun badkamer op “den boven”. Veel opties waren er niet. Ofwel moesten ze van kamers gaan wisselen maar dan moesten de leidingen opnieuw gelegd worden (te ingrijpend) ofwel moest de badkamer naar beneden verhuizen (zeker te ingrijpend). Na lang zoeken kwamen we uit bij een dakkapel. Een handige oplossing: het dak wordt deels opgebroken en een kapel wordt er op geplaatst. De moeilijk te benutten ruimte onder het schuine dak is nu plots wel bruikbaar. Een dakkapel ging het worden.

We kwamen na enig online opzoekwerk uit bij www.comforthouse.be. De specialist in België op het vlak van dakkapellen plaatsen. De zaakvoerder (Patrick) kwam ter plaatse en gaf ons de informatie die we  (mijn ouders dus) moesten weten: wat zijn de mogelijkheden (heel veel!), bouwvergunning al dan niet nodig, hoe lang installatie duurt en uiteraard een uitgebreide prijsofferte. Mijn ouders moesten niet lang twijfelen! Hun dakkapel wordt in 2017 geplaatst!

Omdat het plaatsen van een dakkapel specialistenwerk is (lees: je kan het niet zelf :-)), geef ik graag hieronder mee hoe ze dit doen. Wie denkt dat het een tijdsrovend werkje is, komt bedrogen uit. Een dakkapel wordt (doorgaans) op 1 dag geplaatst! Via Patrick van Comforthouse kregen we onderstaande informatie die we graag met jullie willen delen. Wil je meer weten over dakkapellen, neem dan zeker contact op met Comforthouse.

Stap 1

In eerste instantie wordt het dak vrijgemaakt voor de dakkapel. Dat betekent dat er een “gat” wordt gemaakt in je dak ter grootte van de dakkapel. Met deze voorbereidende werken zijn ze ongeveer een halve dag bezig.

Als de voorbereiding gedaan is, wordt de dakkapel op zijn plaats gehesen met een kraan.

Stap 2

Niet onbelangrijke stap is nu de dakkapel vastmaken. Alles wordt water- en tochtdicht gemaakt. Altijd handig in België 😉

Stap 3

Wanneer de kapel aangewerkt is aan het dak wordt het glas geplaatst. Meteen ook de laatste handeling van de plaatsing. Afhankelijk van de grootte van de dakkapel wordt dit alles in 1 dag afgewerkt. De eventuele binnenafwerking volgt dan later. Ook voor de afwerking aan de binnenkant (isoleren, gyproc, spanwand,…) kan u bij de mensen van Comforthouse terecht.

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *