fbpx

Hoe een euroteken (€) typen op Mac en Windows?

Een euro teken of symbool (€) is niet zo moeilijk om in te voegen. We tonen hoe je dit doet voor Windows en Mac. Of je kan het gewoon hier rechts selecteren, kopiëren en plakken in je document:

Windows

Om in bijvoorbeeld Excel of Word een Euro symbool (€) te typen, hou je de Alt Gr toets (rechts van je spatiebalk) ingedrukt en druk je tegelijk op de E toets van je klavier. Er verschijnt nu een euroteken. Een alternatieve combinatie is CTRL + ALT + E.

euroteken typen windows

 

Mac

Op een Mac gaat de combinatie anders. Daar druk je op: Option + Shift + 2. Opgelet: Deze instructie geldt voor een Azerty toetsenbord waarbij op Nederlands (Belgisch) staat ingesteld.

 

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

2 gedachten over “Hoe een euroteken (€) typen op Mac en Windows?”

  1. Ik had al op verschillende websites gekeken om het euroteken te typen. Ik vond het nergens! Maar ik keek bij foto’s omdat ik het ging kopieren en plakken dan. En ik zag een foto van deze website, ik probeerde het direct en het werkte! Bedankt! Ik heb zeker een halfuur zitten zoeken, maar door jullie heb ik het gevonden! Bedankt hiervoor! Ik ga nog veel vaker kijken op deze website! xxx anoniempje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *