fbpx

Hoe een groot bestand zippen of comprimeren?

Help! Je moet een groot bestand of meerdere bestanden doorsturen via mail maar je krijgt ze niet in bijlage omdat ze veel te groot zijn. Wat nu gedaan? Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om bestand per bestand door te sturen maar dat gaat te lang duren. Of je kan ook alles via WeTransfer doorsturen maar dat is eigenlijk ook veel te omslachtig.

De oplossing ligt (voor een Windows-gebruiker) voor de hand. En meer nog: de oplossing is supersnel en handig! Je kan namelijk in een paar seconden je bestand(en) comprimeren of verkleinen. Of “zippen” aangezien zo’n gecomprimeerd bestand de extensie .zip heeft. We leggen hieronder duidelijk uit hoe je een groot bestand kan verkleinen door het te zippen.

Bestand zippen in Windows

Volg deze stappen en je hebt in no-time een kleiner bestand op je computer staan. Handig om je opslagruimte te verkleinen of om meteen als bijlage in de je mail door te sturen.

  1. Klik met je rechtermuisknop op het bestand dat je wilt zippen (of selecteer alle bestanden die je in 1 gezipt bestand wilt steken en doe dan rechtermuisknop)
  2. Klik vervolgens in het menu op “kopiëren naar”
  3. Onderaan de lijst zie je nu “gecomprimeerde (gezipte) map” staan. Klik hierop.
  4. Een nieuwe gezipte map komt in de map waarin je aan het werk was tevoorschijn. Je kan het meteen een nieuwe naam geven.
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *