fbpx

Hoe een PDF splitsen of opdelen?

Heb je een PDF bestand waarvan je een pagina moet verwijderen? Of is een bestaande PDF file te groot om door te sturen? Dan is er een zeer handige optie waarmee je een PDF snel en eenvoudig kan op splitsen. Hiermee deel je als het ware de pagina’s op in verschillende aparte PDF bestanden.

Hoe een PDF opdelen in meerdere PDF’s kan op verschillende manieren. Iedereen heeft Adobe Acrobat op zijn computer geïnstalleerd om PDF bestanden te kunnen lezen. Jammer genoeg kan je met de gratis versie van Adobe enkel lezen en paar kleine bewerkingen (zoals handtekening bijvoorbeeld). Je hebt daarnaast ook de PRO versie van Adobe waarmee je wel alles kan doen: gaande van ordenen van pagina’s tot het splitsen ervan.

Een betalende versie van Adobe Acrobat kost je tussen de 15 en 18 Euro per maand. Je kan Adobe Pro ook gratis downloaden en een tijdje uitproberen. Altijd handig om na te gaan of het iets voor jou is.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS DOWNLOADEN >

Gratis PDF splitsen?

Bestaat er ook een gratis manier om een PDF document splitsen? Gelukkig wel. Dit zijn doorgaans online toepassingen die je kan terugvinden op diverse websites. Ik zelf navigeer standaard naar smallpdf.com. Hiermee kan je alles doen wat je ook met de Acrobat Pro versie kan maar dan gratis: pdf’s splitsen, samenvoegen, bewerken, opslaan als JPG,…

Waar zit dan het addertje? In het aantal keer dat je dit kan gebruiken. OP het moment dat wij het nog een keer gebruikten, kregen we 2 taken gratis. Nadien moesten we ons aanmelden voor de proefversie. Om dan zo natuurlijk de betalende versie aan te schaffen (ongeveer 7 Euro per maand). Maar als je niet meer dan 1 keer per dag PDF’s moet opdelen of splitsen dan is smallpdf zeker iets voor jou!

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS DOWNLOADEN >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *