fbpx

Hoe ecocheques omzetten naar maaltijdcheques?

Jaarlijks krijg je van je werkgever voor een bedrag van maximum 250 Euro aan ecocheques. Dit is een extra legaal voordeel waarop jij (en je baas) geen belastingen of voorheffingen moet op betalen. En wat je dus voor de volle 250 Euro kan gaan spenderen.

Wel moet je er natuurlijk op letten dan je die 250 Euro aan ecocheques aan de juiste producten gaan besteden. Je kan er immers niet overal en zeker niet alle producten mee kopen. Zoals de naam al zegt, zijn het cheques om ecologische producten mee te kopen. Om het overzichtelijk te maken waar je met je eco cheques terecht kan, hebben we een mooie lijst opgesteld. Deze vind je hier terug.

Weet je elke keer opnieuw niet wat je met deze cheques kan kopen? Dan stel je je waarschijnlijk meteen de vraag of de cheques inwisselbaar zijn voor geld. Een goeie vraag (dat vroeg ik me de eerste keer mezelf ook af ;-)) maar dit is jammer genoeg niet mogelijk. Ook als je in de winkels met ecocheques betaalt, wordt er zelfs niet op teruggegeven. Als je al beschikt over digitale ecocheques dan is dit geen issue meer en gaat het besteedde bedrag gewoon van je totaal af op je kaart.

Kan je de ecocheques dan misschien omzetten naar maaltijdcheques? Daar ben je immers veel beter mee gediend en kan je veel nuttiger besteden. Ook weer een zeer goeie vraag waarop het antwoord afhankelijk is van een aantal factoren. Maar de ecocheques (of de waarde ervan) 1 op 1 te gaan omzetten in maaltijdcheques dat is niet mogelijk. Heb je bijvoorbeeld al de maximale waarde aan maaltijdcheques dan is dit al geen optie meer. Zit je nog niet aan de maximale waarde (8 Euro per gewerkte dag) dan kan je met je werkgever overeenkomen om deze waarde te gaan optrekken tegen verminderde ecocheques. Dit moet dan wel in de overeenkomst die de toekenning van de cheques regels, worden aangepast en vastgelegd!

Met andere woorden, ecocheques kunnen worden omgezet in een andere gelijkwaardig voordeel zoals bijvoorbeeld maaltijdcheques. Maar dit moet je bespreken met werkgever en de maximale waarde van 8 Euro per maaltijdcheque mag nog niet bereikt zijn. Dus het zal niet in alle gevallen kunnen worden omgezet.

BEKIJK LIJST MET WINKELS >

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *