fbpx

Hoe een Snapchat sturen?

Snapchat is een app waarmee je op een leuke manier kan communiceren. Dit gebeurt door middel van foto’s of video’s die je naar je vrienden stuurt. Het unieke is dat de ontvanger van je foto/video deze slechts voor een paar seconden kan bekijken en dit éénmalig. Nadien kunnen je vrienden de foto/video niet meer opnieuw bekijken. We tonen hier hoe je een Snapchat of snap kan sturen (op een iPhone).

Stap 1: ga naar Snapchat

Open Snapchat op je iPhone.

Stap 2: neem foto of video

Je kan meteen een foto of video nemen door op de ronde bol onderaan het scherm te duwen. Een foto neem je door eenmaal te duwen terwijl je voor een video de bol dient ingeduwd te houden. Je kan een selfie nemen (standaard ingesteld) of je kan ook de camera op de achterkant gebruiken. Hiervoor moet je rechtsboven op het icoontje tikken. De camera verandert dan.

Stap 3: tekst toevoegen

Je kan nu een lijntje tekst toevoegen door op het scherm te tikken. Een transparante tekstbalk verschijnt nu. Opgelet, het aantal karakters is beperkt. Kort en bondig zijn is de boodschap.

Stap 4 & 5: tijd instellen

Stel het aantal seconden in dat overeenkomt met de tijd dat de snap zichtbaar is voor de ontvanger. Dit kan gaan van 1 tot 10 seconden. Dit doe je door onderaan links op het timer-icoontje te tikken. Je kan nu het aantal seconden instellen.

Stap 6: versturen

Ben je tevreden van je snap dan tik je rechts onderaan op het icoontje met de pijltjes. Hiermee ga je je Snapchat sturen naar je vrienden.

Stap 7: video delen

Kies nu aan wie je je Snapchat gaat sturen. Je kan deze toevoegen aan “mijn verhaal” zodat iedereen van je vrienden je snap kan zien of je kan vrienden selecteren. Tik daarna op de blauwe button onderaan het scherm. Je snap wordt verstuurd.

Stap 8: overzicht verstuurde/ontvangen snaps

Nadat je snap verstuurd is, krijg je het overzicht te zien van alle snaps die je recent hebt verstuurd/ontvangen. Daar staat nu ook bovenaan de net verstuurde snap bij.

snapchat-sturen

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

4 gedachten over “Hoe een Snapchat sturen?”

  1. Magalie bucamp

    Als ik snapchat open en ik wil een snap trekken krijg maar een snap op en de andere krijgen er meer is dit door een update of zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *