fbpx

Hoe een studentenjob vinden?

De meeste studenten hebben tijdens het studeren een bijbaantje nodig. Je woont bijvoorbeeld op jezelf, je gaat elk weekend uit en dit terwijl je weinig tijd hebt om te werken door je studie. Daarom krijg je van doenhoreca.nl (voor onze Noorderburen is dit een werkgever voor studenten in de horeca) een paar tips voor een bijbaan.

Waar behoort een studenten bijbaantje aan te voldoen?

Studenten houden meestal van flexibele baantjes. Hiermee bedoelen we dat vaste werktijden meestal niet het geval zijn bij studenten. School gaat boven werk op deze leeftijd, dus is het fijn om een baantje te hebben waarbij je soms een weekend niet kan werken. Een andere belangrijke factor voor plezier bij studenten zijn toch vaak wel de collega’s. Studenten werken over het algemeen graag met leeftijdsgenoten of gewoon mensen die sociaal sterk zijn. Door leuke bedrijfsuitjes of vrijdagmiddag borrels kan een leuke sfeer gecreëerd worden. Ook zijn de werktijden niet geheel onbelangrijk. Wanneer je een studie volgt is het meestal alleen mogelijk om avonden en weekends te werken.

Welke baantjes zijn geschikt voor studenten?

Er zijn een paar baantjes erg geschikt voor studenten. Een populair baantje tegenwoordig is studenten chauffeurs. Er zijn twee soorten chauffeurs, namelijk de chauffeurs die mensen wegbrengen en de chauffeurs die auto’s wegbrengen of pakketjes wegbrengen. Het eerste type chauffeur brengt vaak belangrijke mensen weg, de bonus van dit werk is dat je jezelf op sociaal vlak goed kunt verbeteren. Een baan als chauffeur leert je omgaan met verantwoordelijkheden en kan leuke fooien opleveren. Ook werken veel studenten in de horeca. Dit baantje is voor de meeste studenten perfect, de werktijden zijn flexibel en na werktijden is er regelmatig tijd voor een drankje.

Waar kan je een bijbaan vinden?

Studenten zijn online sterk en daardoor kun je snel een bijbaantje vinden. Kijk bijvoorbeeld is vacaturesites of op Facebook. Met de krappe arbeidsmarkt op dit moment staan er genoeg vacatures online waardoor een baan vinden niet te moeilijk moet zijn. Een andere optie is natuurlijk gebruik maken van je netwerk, dit is meestal de makkelijkste optie maar niet voor iedereen mogelijk.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *