fbpx

Hoe zo effectief mogelijk verhuizen?

Voor veel mensen is verhuizen een hele opgave. Tenslotte verhuis je ook maar een paar keer in je hele leven. Hierdoor veroorzaak verhuizen veel stress en dit is vervelend omdat verhuizen eigenlijk erg leuk is. Met een aantal tips kun je ervoor zorgen dat je op alles voorbereid bent, hierdoor kun je genieten van het verhuisproces.

Dingen die je kunt regelen voor het verhuizen

Door zoveel mogelijk zaken al te regelen voor het verhuizen houd je meer tijd over voor de leukere dingen. Het eerste wat geregeld dient te worden is het oude huis verkopen, zo voorkom je dat je dubbele huur moet betalen. Daarna kun je het koopcontract regelen en de koop rond maken.

Wanneer je gaat verhuizen moeten een aantal instanties dit weten. Geef door aan de gemeente dat je gaat verhuizen. Doe dit ook bij de dokter, tandarts en andere hulpverleners. Wanneer je de vorige stappen allemaal uitgevoerd hebt is het tijd om gas, licht en water te regelen voor het nieuwe huis. Je kunt hiervoor je oude energieleverancier meenemen, echter is dit het perfecte moment om te kijken of er ondertussen een goedkoper abonnement beschikbaar is. Ditzelfde geldt voor je internet en tv abonnement. Het goedkoopste abonnement vind je door een alles in één check te doen op jouw postcode. Dit programma vindt het goedkoopste abonnement voor je door alle aanbieders te vergelijken.

Tijdens het verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen kun je dit doen door gebruik te maken van een verhuisbedrijf, ook kun je dit met wat hulp van vrienden prima zelf doen. Huur een verhuis bus, of leen er een van een kennis. Zorg dat alle losse dingen in een verhuisdoos verpakt zit. Ook is het handig om de maten van jouw meubels op te schrijven. Door alle maten te weten kun je gemakkelijker jouw nieuwe huis inrichten. Om een boete te voorkomen dien je een melding van verhuizing bij de nieuwe gemeente te maken.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *