fbpx

Hoe Electrabel contract opzeggen?

Stel dat u een contract hebt bij Electrabel, maar van energieleverancier wenst te veranderen en dus wil opzeggen. Hoe kan u dat dan doen?

Stap 1: Zoek een nieuwe leverancier
Vergelijk tarieven in de markt en zoek de in uw regio meest interessante energieleverancier. Spelers als Eneco en Lampiris staan erom gekend om lage tarieven aan te bieden. Tarieven kan u makkelijk vergelijken met de tool om prijzen te vergelijken van de VREG ( http://www.vreg.be/doe-de-v-test-voor-gezinnen )

Stap 2: Teken een contract bij de nieuwe leverancier
Wanneer u de keuze hebt gemaakt, kan u bij de meeste leveranciers online het nieuwe contract afsluiten (of een geprinte versie per post aanvragen, maar dat duurt langer). Aan de nieuwe leverancier dient u vervolgens het EAN nummer en meterstanden te bezorgen.

Stap 3: Lees uw huidig contract met Electrabel erop na
Bekijk de huidige overeenkomst met en hou rekening met:
Opzegtermijn: Normaal gezien is er een opzegermijn van 30 dagen
Opzegwijze: In sommige gevallen staat gestipuleerd dat u dit aangetekend moet doen
Contractbreuk vergoeding: Er zijn geen overstapkosten, maar als de einddatum van het contract niet wordt gerespecteerd op het moment van de contractbreuk kan er een boete volgen.

Stap 4: De nieuw gekozen leverancier informeert de netbeheerder
De nieuwe leverancier zal de netbeheerder (vb. Elia) informeren van het feit dat u klant bent geworden.

Stap 5: De netbeheerder informeert Electrabel + eindafrekening
De netbeheerder op zijn beurt zal dan een nieuwe meteropname voorzien en in dit geval Electrabel op de hoogte brengen dat u het contract wenst op te zeggen. De meteropname zal gebeuren opdat Electrabel u de eindafrekening kan bezorgen, rekening houdend met de voorschotten die u al had betaald.

Stap 6: Nieuwe leverancier levert en factureert
Van zodra de opzegtermijn is afgelopen, kan de nieuwe leverancier energie leveren en zal u voortaan van hem de facturen ontvangen.

Het kan anders: Engie Electrabel online opzeggen via sepastop.eu

Lijkt dit proces je te ingewikkeld? Surf naar sepastop.eu en zeg makkelijk online op. Zij sturen een aangetekende brief op voor jou. Je hoeft dus helemaal niets te doen en je abonnement wordt met verzendbevestiging opgezegd: ga naar sepastop.eu.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

4 gedachten over “Hoe Electrabel contract opzeggen?”

 1. Geachte,
  Mijn zoon zit op kot in Antwerpen op de Klapdorp 75 maar stopt dit jaar en komt naar Hasselt studeren wat moet ik doen om kontrakt stop te zetten .

  Dank u.

 2. Francois Elias

  Maar u moet wel opletten want uw domiciliering als ze Europees is door Electrabel zelf opgezegd te worden.En dat compliceert de uitvoering nogal omdat je niet alles kunt volgen bij de uivoering

 3. Beste, mijn vriend zijn grootmoeder heeft haar eigen woning verlaten en is ingetrokken bij mijn schoonvader nu al ongeveer een jaar. Ze betaald nog steeds een maandelijks voorschot van 100 euro, maar in feite is dit een overbodige kost in mijn ogen aangezien zij in haar eigen woning geen verbruik meer heeft. Is het een goed idee om het contract gewoon op te zeggen zodat zij van die facturen vanaf is?

  Vriendelijke groeten
  Sylvia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *