Hoe Facebook (tijdelijk) deactiveren of uitschakelen?

Laatst aangepast op

Misschien is heb je dit jaar als goed voornemen gesteld om minder op sociale media door te brengen. Dan is je Facebook account uitschakelen of deaciteveren een van de belangrijkste zaken die je als eerste moet doen. Hiermee verwijder je het account niet maar zet je het even op non-actief. Je kan dus steeds (wanneer de verleiding terug te groot is…) je account zonder probleem weer activeren en je Facebook leven als dusdanig terug opnemen.

Volg onderstaande stappen als je je Facebook account wilt deactiveren:

STAP 1

Ga naar je Facebook en klik rechts bovenaan op het omgekeerde driehoekje.

STAP 2

Klik op Instellingen in het menu dat je ziet.

STAP 3

In de linkerkolom klik je vervolgens op Je facebook gegevens.

STAP 4

Onderaan zie je nu de optie Deactiveren en verwijderen.

STAP 5

Kies voor “Account deactiveren” of als je meteen je account wilt verwijderen dan kies je uiteraard voor “account verwijderen”. Klik tot slot op  de button “Doorgaan naar account verwijderen” .

Er wordt nadien nog om je wachtwoord gevraagd dus zie dat je dat zeker bij de hand hebt.

Handig om weten!

Staat je account op non actief, dan is het volgende van toepassing:

  • Niemand anders kan je profiel zien. Daar doe je het misschien voor 🙂
  • Sommige gegevens zijn mogelijk nog wel zichtbaar. Welke weten we niet…
  • Je vrienden kunnen je nog steeds in hun vriendenlijst zien. Dit is wel alleen mogelijk voor je vrienden (niet vrienden van vrienden) en alleen via de vriendenlijst. Ze moeten er dus al echt actief achter zoeken.
  • Groepsbeheerders kunnen nog wel je berichten en opmerkingen zien, net als je naam.

Bron: facebook.com

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

Leave a Comment