fbpx

Hoe Spotify afspeellijst maken?

Spotify afspeellijsten zorgen er voor dat je al je muziek kan indelen zoals je dat zelf wilt. Zo kan je al je favoriete nummers veel sneller en makkelijker terugvinden. Je kan afspeellijsten maken voor verschillende gebeurtenissen (bijvoorbeeld voor je trouwfeest) of je kan je liedjes indelen per genre. Deze Spotify afspeellijsten kan je dan delen met andere mensen. Op die manier kan je ook playlists van andere mensen gaan opzoeken en gebruiken. Makkelijk en vooral handig als je op zoek bent naar de geschikte muziek voor elke gelegenheid. We tonen hieronder hoe je in enkele stappen een afspeellijst kan aanmaken in Spotify op je pc of Mac.

STAP 1

Ga bovenaan naar “bestand” en klik dan op “nieuwe afspeellijst”. Of gebruik op je Mac de sneltoets Command+N. Je kan ook gewoon links onderaan klikken op “nieuwe afspeellijst”. Kan haast niet eenvoudiger 🙂

afspeellijst-spotify1_01

STAP 2

Geef je afspeellijst een leuke titel. Je kan er ook nog een beschrijving en een foto aan toevoegen.

afspeellijst-spotify2_01

STAP 3

Je nieuwe afspeellijst staat nu bovenaan in het overzicht links.

afspeellijst-spotify3_01

STAP 4

Je afspeellijst is klaar om gevuld te worden met leuke liedjes! Hoe je een liedje kan toevoegen aan een afspeellijst, kan je hier lezen.

afspeellijst-spotify4_01

Tip

Je kan zoveel afspeellijsten als je wilt toevoegen. Laat jullie dus maar eens goed gaan! En als je jullie afspeellijst wilt delen, dan hoor ik het graag!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *