fbpx

Hoe online geld verdienen? 7 methodes die werken

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die er in slaagden om online een vast inkomen te genereren of zelfs multimiljonair te worden. Denk maar aan John Reese, die er in 2004 als eerste persoon in sloeg om op 1 dag tijd meer dan 1.000.000 $ online te verdienen. Mensen als hij hebben de luxe om elke dag van thuis uit achter hun computer te kunnen werken. Maar hoe worden mensen als John Reese zo rijk dankzij het internet? Hieronder vind je enkele door ons onderzochte methodes om online geld te verdienen in de online wereld.

Voor je begint met online geld te verdienen, is het aan te raden om net zoals wij een statuut van zelfstandige in bijberoep te creëren en je inkomsten aan te geven. Heb je dat niet, dan zou je je wel eens in de problemen kunnen komen.

Maak een blog en zet er Google Adsense of Affiliate marketing op

De meest eenvoudige manier is een blog te starten waar je artikels schrijft over dingen die je interesseren en waar je een passie voor hebt. Speel je elke dag FIFA 14 op je PS3? Schrijf artikels over hoe je speciale trucjes doet. Ga je elke 3 maanden op reis? Beschrijf je reiservaringen en stel een vergelijking op tussen de verschillende reissites die je gebruikte. Het lijken eenvoudige dingen, maar je kan er anderen mee helpen en het zal je bezoekers opleveren. Zorg er wel altijd voor dat je met plezier schrijft over wat je bezig houdt. Van zodra je je eerste artikels hebt geschreven, kan je banners toevoegen aan je website. Daarvoor zijn 2 manieren:

– Je meldt je aan bij Google Adsense: Bij Google verdien je geld telkens iemand op een banner klikt => Opbrengst: Zo’n 0,20€ per klik.
– Je meldt je aan bij een affiliatie netwerk zoals bijvoorbeeld TradeTracker of Daisycon. Met affiliate marketing verdien je geld telkens iemand op een banner klikt en een product koopt => Opbrengst: Zo’n 10€ per verkocht product

Hoe ga je te werk:

 1. Reserveer een domeinnaam en plaats er een WordPress blog op >
 2. Schrijf artikels >
 3. Plaats er advertenties op >
 4. Verdien geld

Benodigd budget: Zo’n 25€/jaar voor de reservatie en hosting van een domeinnaam. Hostingsites waar wij geregeld mee werken zijn www.one.com en www.combell.be.

***Affiliatie marketing tip***

Download nu de Internet Succes Gids van Jacko Meijaard. Ik hoor het jullie al denken, de zoveelste Nederlander die met veel poeha verkondigt hoe je snel en veel geld kan verdienen online. Het tegendeel is echter waar! Wil je alles weten over affiliatie marketing en hoe hiermee een extraatje (of in sommige gevallen een serieus extraatje) bij te verdienen, dan is deze cursus een must!

Jacko legt in duidelijke en heldere video trainingen alle stappen uit. Ook wij hebben ons hiervoor ingeschreven en de trainingen gevolgd. En we kunnen je alvast op het hart drukken dat dit geen oplichting of fraude is. Je kan je inschrijven door op onderstaande button te klikken.

Maak een webshop of site met betalend lidmaatschap

Nee je hoeft geen Amazon of weerzinwekkend idee te creëren om rijk te worden met een e-commerce of membership site. De voorbeelden van succesverhalen zijn niet ver te zoeken:
Relatieplanet: In 2005 verkocht Chris van Tuijl, de oprichter van Relatieplanet, de site voor maar liefst 21 miljoen € en streek hij zelf 13 miljoen € op.
Twoo: Lorenz Bogaert en Toon Coppens, de oprichters van Netlog, verkochten anderhalf jaar na het oprichten van Twoo.com de site aan IAC voor 18,9 miljoen €
Succesverhalen als deze tonen aan dat met 1 goed idee mensen miljonair kunnen worden dankzij het internet.

Kopen en verkopen van domeinnamen

De aankoop en verkoop van domeinnamen is een business op zich. Er zijn genoeg voorbeelden van domeinnamen die voor monsterbedragen werden verkocht. Zo krocht Chris Clark in 1996 de domeinnaam Pizza.com voor 20$, om hem in 2008 te verkopen voor 2,6 miljoen $! Andere voorbeelden van dure domeinnamen zijn:
– Business.com: 7,5 miljoen $
– Casino.com: 5,5 miljoen $
De duurste domeinnaam ooit is nog steeds Sex.com, die destijds werd verkocht voor 13 miljoen $.

Hoe ga je te werk:
1. Ga naar een hostingsite zoals www.one.com of www.combell.be om na te gaan welke domeinnamen nog vrij zijn
2. Reserveer de domeinnamen waar je potentieel in ziet
3. Plaats op de domeinnaam een contactformulier zodat een potentiële koper je kan contacteren. Aanvullend kan je eventueel ook Google Adsense op de site plaatsen.
Benodigd budget: Zo’n 25€ per domeinnaam per jaar.

Word Youtube partner

Het Youtube kanaal The Annoying Orange haalt naar schatting zo’n 400.000$ per jaar binnen. Deze vervelende appelsien mag dan wel heel wat klagen, de persoon achter de video’s heeft allerminst te klagen. Hij heeft immers een van de meest opbrengende Youtube kanalen ter wereld in handen. Heb je zelf een eigen Youtube kanaal of wil je er één maken? Meld je dan aan voor het Youtube Partner Program.

Hoe ga je te werk: 1. Bedenk een originee conceptl voor een videoreeks (vb. tutorials) en doe de opnames > 2. Laad de video’s op naar Youtube > 3. Meld je aan voor het Youtube Partner Program en verdien geld dankzij Youtube.
Benodigd budget: Een GSM toestel of camera waarmee je video opnames kan maken, kan in principe al volstaan om aan de slag te gaan.

Handelen in cryptomunten

Bitcoin, Ethereum, Cardano,… het zijn allemaal cryptocurrencies of cryptomunten die je in een vingerknip kan kopen en verkopen. Zelfs zonder kennis kan je op deze markt je weg zoeken en geld beginnen verdienen. Of verliezen! Spendeer niet je laatste spaarcentjes aan deze manier van online geld verdienen maar doe dit voornamelijk met geld dat je kan missen. De markt van de crypto’s kan je soms een massa geld opleveren (op een paar uurtjes tijd!) maar ze kan je ook nog meer geld doen verliezen (ook op een paar minuutjes tijd). Doe het dus zeker met het nodige gezond verstand!

Om te kunnen handelen in crypto’s heb je een virtuele wallet of portefeuille nodig. Hiermee kan je dan beginnen traden of handelen. Een wallet kan je aanmaken op verschillende websites. Wij hebben zelf een wallet aangemaakt via Coinbase. Dit is wel een Engelstalige website maar het heeft een zeer handige app waarmee je heel eenvoudig kan traden. Eens je geld gestort hebt op je account kan je beginnen kopen en verkopen.

OPEN JE CRYPTO-WALLET MET COINBASE >

Een andere zeer makkelijke website is BITVAVO. Deze is zelfs Nederlandstalig! Deze is eigenlijk nog handiger dan Coinbase en heeft naast een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website ook een goede app voor op je smartphone. Op die manier kan je nog sneller inspelen op de stijgende of dalende crypto’s. Want zoals eerder aangehaald is het soms een kwestie van minuten… We hebben hieronder ook een button gelinkt aan BITVAVO zodat je meteen aan de slag kan.

GA AAN DE SLAG MET BITVAVO >

Maak foto’s en verkoop ze aan databanken

Ben je een hobby-fotograaf? Weet dan dat heel wat reclamebureaus, webbouwers, enz. op zoek zijn naar geschikt fotomateriaal en je daarmee dus heel wat geld kan verdienen dankzij het internet. Een van de grootste foto databanken ter wereld is Shutterstock. Al wat je dient te doen is je aanmelden bij de Shutterstock Contributor site. Via deze site kan je je foto’s omzetten naar cash en vinden verkopers en kopers elkaar.

Spaarpunten en enquête sites

Er zijn online heel wat spaarpunt programma’s terug te vinden, waarbij je geld kan verdienen door mails te openen, een product te kopen of een account te creëren. Denk daarbij maar aan sites als Moneymiljonair. Kijk voor meer verdien methodes ook eens op Verdienjegek.nl. Onze persoonlijke mening is dat dit soort sites je het gevoel geeft dat er veel geld te verdienen valt, maar in werkelijkheid de opbrengst zeer laag uitvalt. Voor een geopende mail krijg je bijvoorbeeld 0,01 tot 0,05€ en je krijgt er bovendien veel ongevraagde reclame bovenop. Voor jongeren is het misschien een leuke bezigheidstherapie, maar als je ervan droomt op een dag internetmiljonair te worden, is de impact van deze methode te beperkt.

Welke manier, methode of tips je gaat gebruiken, veel succes! En hou vooral in het achterhoofd dat Rome niet op 1 dag werd gebouwd. Gedreven volhouden is de boodschap. En de resultaten zullen volgen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

20 gedachten over “Hoe online geld verdienen? 7 methodes die werken”

 1. Jouw tips zijn interessant Johan!
  Ik woon en werk in Suriname en heb in het verleden SEA (AdWords) gedaan voor een particulier bureau in Haarlem (outsourcen). Nu zit ik niet meer in die branche maar heb ongeveer 10 uurtjes voor over om online een extraatje te verdienen. Nu nog testen om erachter te komen welke methode het meest effectieve is voor mij. Groeten!

 2. Leuk om te horen. zal eens kijken naar die youtube partner. Heb nog een aantal video’s staan met aardig bekijks :p
  Bedankt hoor 😀

 3. Leuk om te horen. zal eens kijken naar die youtube partner. Heb nog een aantal video’s staan met aardig bekijks :p
  Bedankt hoor 😀

  Op de website van de geldhelden via geldhelden.eu worden nog meer methoden besproken

 4. Johan,

  ik ben een leek in dit maar heb een interessant idee..
  mijn vraag is echter hoe komt het geld bij mij terecht?
  en hoe zit dat dan met belastingen?

  alvast bedankt voor bovenstaande weetjes.

  yannick

  1. Hi Yannick,
   Ik ken natuurlijk jouw situatie (werknemer, werkloos, student,…) niet, maar het is naar mijn ervaring best om zelfstandige in bijberoep te worden. Als je denkt meer dan 1339€ per jaar verdienen met je idee, dien je trouwens sowieso het statuut van (zelfstandige in bijberoep) te vragen. Als je met plannen in je hoofd zit, doe je er sowieso goed aan om je licht bij een boekhouder op te steken.

 5. Ik zat al een tijdje financieel slecht toen één van mijn maten mij vertelde dat hij geld verdiende door een webcam site te promoten.
  Hij vertelde mij daar regelmatig 100-170- tot zelfs 300 euro mee verdiend te hebben.Dit klonk mij allemaal nogal dikke zever als ik het zo mag zeggen.
  Maar omdat ik technish werkloos ben .Zij men vrouw dat ik dit toch maar eens moest proberen,en we zien wel.
  Dus ik zocht naar zon sites en vond boobies4u.com
  Helemaal onder de site staat er iets van webmasters.Ik beschouw mezelf zeker niet als een webmaster .Verre van zelfs
  Ge komt dan op een andere site.En ik verstond het allemaal ni goed maar ge moet dan een acount aanmaken en dan ben ik een affiliate dinges.

  Omdat ik daar dus allemaal niets van ken heeft mijn stiefzoon ne website gemaakt.En het promotiemateriaal gelijk ne banner erop gezet.

  paar weken later was er al een verkoo en had ik 75 dollar

  dus t werkt wel he ge word er ni rijk van maar ge kunt er wel eten mee kopen hahaha

  1. Dag Erik, toch maar opletten met dergelijk soort websites… Maar als het blijkt te werken dan is het uiteraard goed voor jou! 🙂

 6. Buitenlandse sites die enquêtes aanbieden gaan heel wat sneller dan moneymiljonair en dergelijke ! Als je interesse hebt, kan ik je wat links doorgeven die toch al gauw 10 dollar per maand opleveren voor mij !

  1. Hey Heidi,
   Kun jij me op weg helpen en enkele links bezorgen om via internet een centje of dollartje bij te verdienen? Alvast bedankt. Groetjes, Rudi

 7. Ik ben een tijdje geleden ook hiermee begonnen. Het is best wel simple en je verdient er makkelijk een beetje mee bij.
  Tip 5 doe ik ook al een tijdje, het is wel leuk om jouw foto’s online te zetten en per email een notificatie te krijgen als iemand het heeft gekocht! 🙂

 8. Jeffrey De Wit

  Dag Nick, ik kom juist op je website en zie heel wat reacties. Ik werk zelf als affiliate en verdien daar een mooi centje extra mee. Spijtig genoeg zijn er niet veel mensen die weten hoe dit werkt of hoe ze het moeten toepassen. Ik heb deze cursus gevolgd om het te leren en het is de meest complete cursus die ik vind. En ja hoor ik ben eerlijk ook dit is een affiliate link, maar ik wil wel mensen attent maken dat het kan! Als je er wat tijd in stopt en blijft volhouden werpt het zijn vruchten af.

  Met vriendelijke groetjes Jeffrey

 9. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen via het internet met of zonder website en eentje hiervan is affiliate marketing. Hoe werkt dit nu juist? Met affiliate marketing promoot jij producten van iemand anders en als iemand het product koopt, verdien jij hier een commissie op, dus krijg jij hier geld voor. Op volgende website word je alles stap voor stap uitgelegd en laat krijg je exact te zien hoe je hiermee veel geld kunt verdienen.

  1. Dit een interessante site met goeie tips om geld te verdienen!

   Ik heb onlangs een site ontdekt waar ik tot nu toe nog geen slecht nieuws heb van vernomen, dus denk ik dat het zeker het proberen waard is..
   Hoe werkt het: je schrijft je in en je ontvangt 100 dollar. Klinkt al goed toch, maar het wordt nog veel beter, tenminste als je een geduldig persoon bent en niet vlug rijk wil worden..
   Met deze 100 dollar kan je een server huren voor een periode van 24u. Na de 24u ontvang je deze 100 dollar terug met een winst van 2 dollar. Dus na 1 dag heb je al winst en toch heb je niks moeten investeren.Na verloop van tijd wordt de winst alleen maar groter: ipv van 2dollar krijg je dan 4 , 8 ,16, 32 dollar of zelf nog meer(64, 128,…), dit hangt natuurlijk ook af van hoe hebberig je bent of hoe geduldig je een extra innkomen wilt opbouwen.. Persoonlijk ga ik voor 32dollar winst per dag en dit kost me dagelijks 5 min: inloggen op de site, server huren en activeren en dan 24 uur wachten en opnieuw dezelfde handelingen, gemakkelijker geld verdienen dan dit is volgens mij niet mogelijk( zonder te moeten investeren)..
   Btw elke referral dat je aanbrengt levert nog eens 30 dollar op, op voorwaarde dat deze een actief lid wordt..
   Zo als ik al zei dit is zeker het proberen eens waard want je hoeft niks te investeren dus kan je ook niks verliezen en die 5 min per dag stellen toch niks voor, de meeste mensen zijn minstens 1u online per dag..
   Dus zeker eens proberen! https://cryptohuge.com/index?ref=3870885

   1. Nick Van Ranst

    Dag Frederic, dit programma zei me in eerste instantie niets. Na een korte research ben ik hier niet van overtuigd. Ik lees vooral dat het om een scam zou gaan en dat ze nooit zouden uitbetalen. Ook niet als de grens van 1.000 Dollar bereikt is. Klopt dit of kan je het tegendeel bewijzen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *