fbpx

Hoe foto verkleinen met Office Picture Manager?

Microsoft Office Picture Manager is een handige tool om het formaat van foto’s te wijzigen. Als je een foto wil bijsnijden of verkleinen om als profielfoto te dienen voor Facebook of voor een ander doeleinde, dan is dit het programma bij uitstek om dat snel en makkelijk te doen. Er zijn 2 manieren om foto’s te verkleinen:

Bijsnijden

1) Open een foto met office picture manager en ga naar afbeelding > Bijsnijden…

picture manager foto verkleinen 1

2) Rond de foto komen nu 4 zwarte hoeken. Door met deze hoeken te schuiven, kan je het formaat van de foto aanpassen. Wanneer je de foto hebt bijgesneden naar het gewenste aantal pixels, klik je in de rechterzijbalk op OK.

picture manager foto verkleinen 2

Formaat wijzigen

3) Wil je een foto in zijn totaliteit verkleinen om deze minder zwaar te maken? Dan biedt Picture Manager een andere oplossing: Ga eerst naar Afbeelding > Formaat wijzigen.

picture manager foto verkleinen 3

4) Kies het formaat (= aantal pixels) waarnaar je de foto in zijn totaliteit wil aanpassen. Je kan daarvoor opteren voor standaardformaten, zelf het formaat bepalen of een bepaald % van het oorspronkelijke formaat aanduiden.

picture manager foto verkleinen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe foto verkleinen met Office Picture Manager?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *