fbpx

Hoe gratis je beeldscherm opnemen op video?

Als je iets wil uitleggen, zoals wat wij hier doen op Hoedoen.be, dan kan het interessant zijn om wat er gebeurt op je pc scherm tegelijkertijd met een video op te nemen. Een soort van printscreen maken dus maar dan in filmvorm, een “Moviescreen” zullen we maar zeggen. Als je dit op een professionele manier wil filmen, leggen we uit wat je moet doen om je eigen filmpje van je beeldscherm te maken, bovendien is het volledig gratis.

Stap 1

Download het programma Hypercam, wat zowat het simpelste programma is om wat er gebeurt op je scherm op te nemen. Ga hiervoor naar http://download.cnet.com/HyperCam/3000-13633_4-10004511.html en klik op Download now meteen onder de naam van het programma.

beeldscherm filmen 1

Stap 2

Accepteer het reglement om het programma te installeren door op Yes te klikken.

beeldscherm filmen 2

Stap 3

Meteen erna staat Hypercam geinstalleerd op je computer. Open het programma. Je komt meteen in de tab Screen area, die je toelaat de resolutie te kiezen van het deel van het scherm dat je wil vastleggen op video. Er verschijnt een kader waarmee je het te filmen gebied kan afbakenen (of je kan natuurlijk je volledige scherm filmen).

beeldscherm filmen 3a beeldscherm filmen 3b

Stap 4

Klik op Start Rec. om de opname in het omkaderde gebied te starten.

beeldscherm filmen 4

Stap 5

Druk op de Enter toets wanneer je klaar bent met opnemen en klik dan Stop Rec. om de video opname te stoppen.

beeldscherm filmen 5

Stap 6

In de tab Avi file van Hypercam zie je waar het opgenomen video als avi bestand staat opgeslagen. Je kan het video bestand hier terug vinden en de video nadien bijvoorbeeld op Youtube of een andere streaming dienst plaatsen.

beeldscherm filmen 6

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *