fbpx

Hoe in huis geraken als de sleutel afgebroken is?

Hoe in huis geraken als de sleutel afgebroken is? Een buitensluiting als gevolg van een afgebroken sleutel kan erg vervelend zijn! Je moet er immers niet aan denken, dat je een lange tijd in de kou moet wachten op het herstel van het slot. Gelukkig bieden veel slotenmakers een spoeddienst aan. De spoedslotenmaker is over het algemeen binnen een half uur bij je, om het slot te openen en een eventuele schade te herstellen. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen, als je te maken krijgt met een afgebroken sleutel in Gent.

Stappen die je zelf kan ondernemen

Bij een afgebroken sleutel is het verstandig om de hulp van een spoedslotenmaker in te schakelen. Het is zeer onverstandig om het slot zelf te openen! Mogelijk lijkt het interessant om het slot met een schroevendraaier of pincet van je buren open te maken. De kans op schade is in dit geval echter zeer groot! Sloten bestaan uit tal van kleine onderdelen, die eenvoudig te beschadigen zijn. Daarbij is het erg lastig om het afgebroken stukje sleutel uit de cilinder van je slot te trekken. Zoals reeds beschreven staan spoedslotenmakers 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om hulp te bieden.

Tip: wanneer het slot nog niet omgedraaid is, kun je de deur proberen te openen met een plastic pasje. Dit noemen we flipperen.

Hulpmiddelen voor het oplossen van buitensluitingen

Slotenmakers beschikken over verschillende hulpmiddelen, om een buitensluiting op te lossen. Niet alleen een buitensluiting als gevolg van een afgebroken sleutel, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van het vergeten of verliezen van je sleutel. Met een klein tangetje en een magneetje kan het afgebroken stukje sleutel uit het slot verwijderd worden. Vaak gebeurt dit zonder schade aan het slot aan te richten. Middels “lock picking” is het mogelijk om de deur van het slot zonder sleutel te openen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *