fbpx

Hoe verhoog je de kwaliteit van je Wifi?

Iedereen gebruikt internet tegenwoordig. Dus vrijwel iedereen heeft thuis zijn eigen internet doormiddel van Wifi maar niks is zo vervelend als langzaam internet. Hoe verhoog je nou de snelheid van je Wifi in je huis? Dit artikel geeft je een aantal tips waardoor de kwaliteit van je Wifi zal optimaliseren.

Kwalitatieve router

Een goede Wifi verbinding begint natuurlijk bij de router, het is hierom belangrijk voor de snelheid van je Wifi dat je een router van hoge kwaliteit hebt om zo een goede Wifi verbinding te creëren.

Glasvezel

Belangrijk voor een snelle en goede Wifi verbinding is natuurlijk de snelheid die een provider biedt. Veel providers bieden tegenwoordig glasvezel aan, dit is een aansluiting die bestaat uit glasvezels waarbij door middel van een laser signalen razendsnel doorheen worden gestuurd. Glasvezel zorgt voor een van de snelste internet verbinding die in 2018 voor particulieren verkrijgbaar is. Je kunt een glasvezelcheck doen om te kijken of glasvezel in jou dorp/stad beschikbaar is.

Wifi versterker

Soms is de Wifi in je huis wel snel maar niet overal in huis is het signaal van de Wifi beschikbaar. De oplossing voor dit probleem is een Wifi versterker. Deze versterker zet je neer op bijvoorbeeld de eerste verdieping als je op de tweede verdieping geen Wifi ontvangt. Een Wifi versterker zorgt er namelijk voor (wat het ook al zegt) dat het Wifi signaal versterkt wordt vanaf het punt waar het minder wordt.

De plek van de router

De plek waar de router staat in huis heeft een belangrijke rol in de signaal sterke van de Wifi. Veel mensen plaatsen de router in de meterkast of op een plek waar deze niet te zien is, echter komt dit het Wifi signaal niet te goede. Je zorgt er hierdoor voor dat het voor het signaal een stuk moeilijker word om bij jouw telefoon, laptop of tablet te komen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *