fbpx

Hoe iPhone aansluiten op TV?

Als je net een leuk filmpje hebt opgenomen met je iPhone, is het natuurlijk een pak leuker om het af te spelen op een groot scherm van je televisie dan op dat kleine scherm van je mobiele telefoon. Niet alleen voor het beeld, ook voor de kwaliteit van het geluid.

Uiteraard heeft Apple heeft Apple hier weer een vernuftige oplossing voor bedacht. Volg onderstaande stappen om via Apple TV een iPhone video op je TV te tonen:

Vooraf

Zorg ervoor dat je Apple TV in huis haalt. Voor zo’n 100€ koop je zo’n toestel, dat je dan via HDMI verbindt met je TV en met je draadloos netwerk.

Selecteer op je TV de poort waarlangs Apple TV binnenkomt (alsof je naar bijvoorbeeld Netflix zou kijken).

Stap 1

Zorg ervoor dat je iPhone verbonden is met hetzelfde draadloos Wi-Fi netwerk als datgene waarop je Apple TV is aangesloten.

iphone op tv aansluiten 1

Stap 2

Druk op de Home knop en swipe het onderliggende balkje naar boven om het controlecentrum te openen.

iphone tv aansluiten 2

Stap 3

Kies de optie AirPlay (inderdaad, die optie waarvan je denkt: “waarvoor dient die nu eigenlijk?”)

iphone tv aansluiten 3

Stap 4

Standaard staat er een vinkje naast iPhone.

Zoals je al kan raden gaan wij dat nu verschuiven naar Apple TV door daarop te tikken. Verschuif vervolgens ook het balkje naast Synchroon.

Zoals in het grijs eronder is aangegeven, stuur je nu alles wat je op je iPhone ziet, draadloos naar je iPhone.

iphone tv aansluiten 4

Resultaat

Je iPhone streamt nu rechtstreeks naar je TV en je kan alles nu op groot scherm bekijken, bij wijze van spreken zelfs een SMS of WhatsApp bericht.

Ga naar de video die je wil bekijken op je TV om deze te projecteren op je televisietoestel. Je kan via de AirPlay optie ook zelfs slideshows van foto’s afspelen.

iphone tv aansluiten 5

Stoppen met uitzenden op TV?

Je kan deze optie makkelijk terug uitschakelen door te gaan naar het controlecentrum > Airplay > het groene bolletje naast Synchroon terug uitzetten en terug op iPhone tikken in plaats van Apple TV.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *