fbpx

Hoe Jar bestanden openen?

Een bestand met een JAR extensie (Java Archive) wordt doorgaans gemaakt met het oog op online gebruik. Het zijn namelijk programma’s en bestanden die geschreven werden in JAVA.

Een .jar bestand is een gecomprimeerd bestand en op die manier heel gelijkaardig met een ZIP bestand. Dat wil eigenlijk zeggen dat elk programma dat bestanden kan uitpakken, ook een .jar kan uitpakken.

Stap 1 – Uitpakbare .jar

Er is een verschil tussen een .JAR die je eerst nog moet uitpakken of een die je eerst moet uitpakken. Gaat het om een nog gecomprimeerd Jar bestand, pak dan het Jar bestand uit zoals je dat zou doen met een Zip bestand. Maak daarvoor gebruik van de software die je gebruikt om te unzippen.

=> Rechts klikken op bestand > Openen met… > Vb. WinZip, 7-Zip, WinRAR archiver,…

 

Stap 2 – Uitvoerbare .jar

Waar zit nu het verschil met een Zip? In de reeks bestanden in het Jar bestand, zit er hoogstwaarschijnlijk ook een uitvoerbare .jar. Die uitvoerbare software is enkel af te spelen met behulp van Java Runtime Environment. Download dus eerst Java Runtime op je PC.

jar bestand openen 2

 

Stap 3 – Uitvoerbare .jar (vervolg)

Om het Java bestand nu uit te voeren, klik je rechts op het bestand > Openen met… > Kies programma > Bladeren > Selecteer C:\Program Files\Java\jre6\bin \javaw.exe (normaal bevindt zich steeds op deze locatie) 

Het Java bestand wordt nu afgespeeld op je PC.

jar bestand openen 3

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *