fbpx

Hoe je auto verkopen via OSW?

OSW is een Nederlands platform waarop je je tweedehandswagen kunt verkopen. Ze zijn niet enkel in Nederland werkzaam maar ook in België. Je kan het een beetje vergelijken met de bekendere tegenhanger Marktplaats (NL) of AutoScout24 (BE). Hoe je je bolide een nieuw leven kan schenken via OSW en wat het je kost en kan opleveren, lees je hier!

Je auto veilig en snel verkopen

Heb je je zinnen op een nieuwe wagen gezet? Dan is het tijd om je oud voertuig te verkopen. Het liefst van al doe je dit zo snel mogelijk en op een veilige manier. Geen zin om tientallen opkopers aan de deur te hebben? Verkoop je auto dan via een online platform, zoals OSW. Zo heb je geen gedoe met advertenties, prijsonderhandelingen en vervelende administratie.

Wat is de werking van het platform?

Je kan je tweedehands voertuig relatief snel verkopen via OSW. Om te beginnen meld je je wagen aan via het aanmeldformulier. OSW bespreekt de aanmelding met je en gaat vervolgens actief op zoek naar bedrijven die interesse zouden kunnen hebben in jouw tweedehands voertuig. De aangesloten partners ontvangen een melding en kunnen vervolgens een bod uitbrengen. Op die manier worden er biedingen verzameld. OWS laat jou weten wat het hoogste bod is op jouw wagen. Je hebt 48 uur de tijd om dit bod te accepteren in je account. Ga je akkoord met het bod? Dan is het tijd om je auto te verkopen! Het voertuig wordt opgehaald, gevrijwaard en betaald. En jij bent volledig ontzorgd, van a tot z!

Auto verkopen

Hoeveel kost het om mijn auto te verkopen?

Helemaal niets! Zowel het aanmelden van je voertuig als de werkelijke verkoop is geheel gratis. Enkel de aangesloten partners bij OSW betalen een kleine vergoeding om toegang te hebben tot de aangeboden zoekertjes. Dit laat het platform toe een gratis dienstverlening aan verkopers te kunnen aanbieden.

Hoe bepaal ik de vraagprijs van mijn wagen?

Tijdens het aanmelden vraagt OSW je voor hoeveel je je auto zou willen verkopen. Heb je echt geen idee? Doe dan een gokje. OSW laat je altijd weten in hoeverre de door jouw gekozen vraagprijs realistisch is. Als expert in de branche, weten zij als geen ander wat haalbaar is en hoeveel elk voertuig ongeveer waard is. De vraagprijs is bovendien enkel zichtbaar voor OSW-werknemers. Geïnteresseerde dealers kunnen de prijs niet zien. Dit is een enorm voordeel want het laat dealers toe naar waarde te bieden.

Bron: OSW.be

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *