fbpx

Hoe en wat: reiki behandeling

Wil jij je emotioneel en fysiek welzijn herstellen en je ware zelf ontdekken? En geloof je in de kracht van energie? Dan is een reiki behandeling interessant voor jou. Deze holistische heelmethode kan namelijk balans brengen op meerdere niveaus. Ontdek hier wat de behandeling voor jou kan betekenen en welke ommezwaai het in je leven kan brengen.

Wat is een reiki behandeling?

Reiki is een eeuwenoude Japanse alternatieve geneeswijze die bij diverse klachten kan ingezet worden. Hoewel je geen klachten hoeft te hebben om gebaat te zijn bij een reiki behandeling. De holistische heelmethode kan zowel je emotioneel, mentaal, fysiek, energetisch als spiritueel welzijn in balans brengen. Het is een relaxatietechniek die je zelfhelend vermogen stimuleert en je laat thuiskomen bij je ware zelf.

Hoe verloopt een reiki behandeling?

Tijdens een reiki behandeling wordt er door middel van handoplegging universele levensenergie doorgegeven via de handen van de therapeut(e). Op deze manier wordt jouw zelfhelend vermogen gestimuleerd. Dankzij deze levensenergie kan de ontvanger zijn of haar lichaam beter in balans brengen. Na een behandeling zal je meer harmonie en balans ervaren, zowel emotioneel als lichamelijk.

Wat doet een reiki behandeling met jouw lichaam?

Reiki stimuleert je zelfhelend vermogen en brengt balans op verschillende niveaus: emotioneel, mentaal, fysiek, spiritueel en energetisch. Daarnaast vermindert het stress, is het pijnverlichtend, ontspannend, goed voor je nachtrust en laat het je energie volop stromen.

Is een reiki behandeling voor iedereen weggelegd?

Om de kracht van de energiebehandeling ten volle te kunnen beleven, is het aangeraden enkel in te stemmen met een reiki behandeling indien je een open geest hebt. Zo zal je meer energie kunnen ontvangen en voelen stromen dan wanneer je sceptisch staat ten opzichte van de behandeling. Hoe dan ook doet reiki sowieso zijn werk, ongeacht hoe je ertegenover staat!

De behandeling wordt overigens door iedereen op een andere manier ervaren. Zo zal de ene persoon de energie als warmte ervaren, en de andere als trillingen. Of zie je de energie in kleuren.

Wat kan je ervaren na afloop van een reiki sessie?

Na een reiki behandeling kan je een gevoel van warmte of koude ervaren, stijfheid, tintelingen of een zwaar of licht gevoel. Of je kan je moe voelen en nood hebben aan rust. Al deze zaken zijn het gevolg van het reinigingsproces dat in werking treedt na de sessie, en zich manifesteert op diverse manieren.

Tip!

Wil je graag meer weten over reiki of zelf een reiki sessie ervaren? Neem dan contact op met Wendy van Jouw Mojo. Zij is gecertificeerd reiki therapeute en helpt je te ontdekken hoe energie ook voor jou kan werken. Meer informatie vind je hier terug: jouwmojo.be.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *