fbpx

Hoe je baby leren slapen en doorslapen?

Als kersverse ouder is je nachtrust vaak van heel korte duur. Zeker in de beginperiode als je baby meerdere keren per nacht moet gevoed worden, hetzij aan de borst, hetzij met het fles. Je baby komt terecht op de eerste plaats en dan beschouw je je eigen nachtrust en slaap als minder belangrijk. Toch wordt het een probleem als je slaap beperkt blijft tot een paar uurtjes per dag. Ook je baby zal merken dat je onrustiger en kittiger begint rond te lopen. Daarom is het heel belangrijk dat je baby (en jij als ouder) een goed slaappatroon heeft. En dat niet enkel ‘s nachts maar ook overdag.

De dingen die ik nu ga vertellen zijn zaken die ik zelf als papa heb meegemaakt. Onze kleine man is bij het schrijven van dit artikel net 4 maanden oud. Alles gaat goed, hij eet flink, groeit goed, lacht veel,… kortom, we zijn als ouders heel gelukkig 🙂 Het enige waar we een beetje mee inzaten was zijn slaap en dutjes. Mede door reflux de eerste weken en maanden (nu gelukkig voorbij) was de nachtrust zowel voor onze baby als voor ons eentje waarbij we om de haverklap wakker werden. Ons zoontje sliep toen nog bij ons op de kamer (nu niet meer :-)) waardoor wij steeds zijn gekroch en geschraap aanhoorden, terwijl hij van het minste lawaai van ons wakker werd. Ook overdag werden de slaapjes na 3 maanden minder vast. We beseften toen dat er iets moest gebeuren. Zeker als je het aanbevolen slaap- en dutjes schema van Kind en Gezin zou moeten geloven. Overdag sliep onze zoon moeilijk in, meestal lukte het enkel in onze armen (of die van de grootouders), wegleggen was geen optie want dan werd hij wakker. En als hij dan sliep dan was het maar voor een half uurtje, 45 minuten max. Met als gevolg dat hij nooit lang flink wakker kon blijven vooraleer terug te beginnen geeuwen.

Je gaat jezelf uiteraard ten rade op het internet. En daar lees je de meest diverse zaken die zouden kunnen helpen om je baby een goed slaappatroon aan te leren: zeker bij jou op de kamer houden, absoluut op zijn eigen kamer laten slapen, laten huilen tot het gedaan is, 5 minuten laten huilen, direct troosten, enzovoort. Diverse forums en websites afgesnord op zoek naar dé methode. En degene die ons eigenlijk het meeste heeft geholpen is het e-book ‘Baby Slaap geheimen” van Annelot, een Nederlandse moeder die het boekje geschreven heeft deels uit eigen ervaring maar vooral gebaseerd op onderzoek van de Standford Universiteit van Amerika (waar ze in een slaaplaboratorium de slaappatronen van baby’s onderzocht hebben).

Een methode gestoeld op wetenschappelijk onderzoek dus. Dit gaf ons vertrouwen om het aan te kopen. Voor slechts 27 Euro krijg je een heleboel bewezen methodes om je baby te laten slapen en doorslapen. Niet alles wat erin staat zal je helpen maar wij hebben er toch enkel nuttige tips uitgehaald die ons en onze kleine man geholpen hebben. Zoals je ook in het ebook meteen in het begin zal lezen moet je wel eerst uitsluiten dat er geen medische problemen zouden zijn. Want dit kan natuurlijk ook het geval zijn.

✔ Je baby én jij worden vrolijker

✔ De band tussen jou en je kindje wordt sterker

✔ De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker

✔ Je voelt je meer ontspannen

✔ Je krijgt weer meer tijd voor jezelf

✔ De relatie met je partner verbetert

✔ Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd

✔ Je zelfvertrouwen als moeder/vader neemt toe

✔ Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *