fbpx

Hoe je eigen terras bouwen: van planning tot afwerking

‍Een terras is de perfecte manier om een mooie en functionele buitenruimte van je achtertuin te maken. Of je nu je eigen terras vanaf de grond wilt opbouwen of een bestaand terras een opknapbeurt wilt geven, deze gids biedt je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Van planning en budgettering tot materiaalkeuze en de afwerking van het project, deze gids neemt je mee door het hele proces van het bouwen van je eigen terras. Met het juiste gereedschap en benodigdheden en een beetje geduld kan je een ruimte creëren die je met trots aan je vrienden en familie kan laten zien. Dus, laten we beginnen!

Het kiezen van de beste materialen voor het terras

Voordat je begint met de bouw van het terras, is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Hiervoor heb je een aantal opties, je kan bijvoorbeeld gewoon voor hout gaan, maar als je voor een duurzamere optie wil gaan, gebruik dan vlonderplanken van composiet. Deze zullen niet wegrotten en geven een mooie look aan de vlonder.

Het bouwen van de fundering van de patio

De fundering van je terras heeft een grote invloed op zowel de levensduur als het uiterlijk, dus het is belangrijk om een fundering te kiezen die aan je behoeften voldoet. Hier zijn enkele gebruikelijke fundering opties.

Verhoogd terras: Een verhoogd terras wordt gebouwd boven grondniveau en onderscheidt zich van de rest van de tuin. Een verhoogd terras is ideaal voor patio’s die veel mensen zullen ontvangen of als centraal punt van je achtertuin zullen dienen.

Gegoten Patio: Een gegoten terras wordt gebouwd op grondniveau, maar het is dikker dan een terras op grondniveau en biedt meer steun en duurzaamheid. Een gegoten terras de beste optie voor veel mensen die het terras functioneel willen houden en het niet als een centraal punt van de tuin willen hebben. 

Afwerking van het terras oppervlak

Nadat je de basis van het terras hebt gebouwd, is het tijd om het juiste oppervlak voor de bovenkant van de patio te kiezen. Hier moet je dus het gekozen type vlonderplanken voor gebruiken. Het is een kwestie van afmaken van de fundering door de planken hierop te bevestigen. Daarnaast kan je ook nog kiezen om een terrasoverkapping toe te voegen als afwerking. 

Tip: kijk bij https://homingxl.nl/terrasoverkappingen/ voor de beste terras overdekkingen. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *