fbpx

Hoe je emotionele balans vinden? Een reis van zelfacceptatie en zelfcompassie

In ons turbulente leven is het vinden van emotionele balans vaak een uitdaging. We worden overspoeld door stress, eisen en verwachtingen, zowel van onszelf als van anderen. Gelukkig is er een weg naar innerlijke rust, en die begint bij zelfacceptatie en zelfcompassie.

Ook ik na meer dan 13 jaar ervaring als mindset en zelfzorg coach ben nog dagelijks bezig met wat ik je zometeen vertel. Want zo creëer ik de vrijheid, de (zelf)liefde en het geluk die ik verlang. Laten we beginnen bij het begin…

Persoonlijke ontwikkeling begint bij zelfhulp

Het pad van persoonlijke ontwikkeling begint bij zelfhulp. Het is de reis naar zelfkennis, groei en verbetering. Een belangrijk aspect hiervan is het cultiveren van zelfacceptatie. Dit betekent het omarmen van wie je werkelijk bent, met al je imperfecties en tekortkomingen. Het is het loslaten van zelfkritiek en het omarmen van zelfliefde. Makkelijker gezegd dan gedaan, I know! Maar ik kom met de oplossing. Stay tuned.

Mindfulness training voor innerlijke rust

Een krachtig instrument op deze reis is mindfulness training. Mindfulness stelt je in staat om in het moment te leven, zonder oordeel. Door bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, kun je een dieper begrip ontwikkelen van jezelf en je reacties op de wereld om je heen. Dit leidt tot een grotere emotionele balans en veerkracht. Eerst vertragen dus om dan te kunnen groeien en ook daar help ik je bij!

Stress vermindering door zelfcompassie

Stress is één van de grootste obstakels op weg naar emotionele balans. Gelukkig biedt zelfcompassie een effectieve manier om stress te verminderen. Door jezelf vriendelijkheid en begrip te tonen in moeilijke situaties, kun je de innerlijke rust vinden die nodig is om met uitdagingen om te gaan. En door lief te zijn voor jezelf, zal je ook lief zijn voor je lichaam waardoor je gezonder gaat eten, meer gaat bewegen, gaat stralen van binnenuit… En wat komt daaruit voort? Jazeker. Zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen opbouwen door zelfzorg

Zelfvertrouwen is essentieel voor een gebalanceerd leven. Het begint met zelfzorg. Door goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als emotioneel, bouw je aan een sterke basis van zelfvertrouwen. Dit stelt je in staat om met meer veerkracht en vastberadenheid door het leven te gaan. Je zal jezelf meer durven tonen, gemakkelijker uitspreken wat je voelt en stappen zetten in de richting van jouw dromen omdat je nu eenmaal vertrouwt op jouw vaardigheden. Hoe prachtig is dat? En door gericht te werken aan je zelfvertrouwen, ga je ook meer vat krijgen op je negatieve gedachten. Wat ons naadloos bij het volgende punt brengt.

Gedachten controleren en positief denken

Onze gedachten hebben een krachtige invloed op onze emotionele toestand. Door bewust te worden van onze gedachtenpatronen, kunnen we leren om negatieve gedachten te vervangen door positieve. Dit proces van gedachtencontrole en positief denken draagt ​​bij aan een meer gebalanceerde en vreugdevolle gemoedstoestand. Want beeld je maar is in dat je voor de spiegel staat en denkt: “wat een mooie vrouw” i.p.v. amai die rimpels en die gele tanden… Jaja dat kennen we allemaal. Daar ben je niet alleen in, maar dat kan je wel zelf aanpakken? Hoe? Volg me dan nog even verder door het verhaal.

Zelfrealisatie en zelfverwezenlijking

Uiteindelijk is de reis van zelfacceptatie en zelfcompassie een reis naar zelfrealisatie en zelfverwezenlijking. Het is het ontdekken en omarmen van je ware zelf, en het leven in overeenstemming met je diepste waarden en verlangens. Het is een reis die leidt tot een leven van vervulling, vreugde en innerlijke vrede. Want beeld je maar is in dat je tijd en ruimte hebt om te doen waar je echt naar verlangt. Is dat naar het buitenland verhuizen? Ontslag nemen en voor jezelf beginnen? Wanneer je gaat denken in mogelijkheden i.p.v. in tekorten dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Plots komen er mogelijkheden en bieden kansen zich aan… Geloof je me niet? Luister dan maar even naar het verhaal van Nina, een klant die ik met veeeeeel liefde hielp om die nieuwe wereld te betreden.

Al een tijdje voelde ik dat de job die ik deed, me geen voldoening meer gaf. Elke dag sleurde ik me naar het werk en viel bijna in slaap voor mijn computer. Om dan thuis te komen en aan het huishouden te beginnen, wat soms ook zwaar doorwoog.  In mijn achterhoofd sluimerde mijn droom om een eigen boerderij te starten maar ik had al zo vaak het deksel op de neus gehad dat ik ook daar stilletjes aan alle hoop verloor. De combinatie werken, een gezin en ondertussen die droom najagen werden me te veel en net toen ik Maike tegenkwam stond ik op het punt op te geven.
Dankzij haar en de FreeSpirit-methode ontdekte ik op welke manier ik mezelf tegenwerkte, wat ik allemaal dacht over mezelf en mijn dromen en hoe ik dat kon omzetten in iets positiefs. En een jaar later kocht ik mijn boerderij, ik ging vol voor mijn dromen. De eerste groenten werden geoogst, de opendeurdag was een groot succes en ik ben zo gelukkig dat ik deze keuze maakte. Ookal werk ik  nu misschien harder als voorheen, het is met heel mijn hart en dat geeft me zoveel voldoening en energie. Dus zit jij vast in een sleur of een routine waar je ongelukkig van wordt? Ik raad FreeSpirit en Maike aan iedereen aan. Want de juiste persoon in je leven tegenkomen, kan echt wonderen doen. Daar ben ik het voorbeeld van. Danku Maike!

Door  te werken aan bovenstaande punten, kan er magie gebeuren in je leven! Neem dat van mij en Nina aan. Want als wij dat kunnen… Jij ook! Ik heb daar alvast alle vertrouwen in. Dus gebruik mijn vertrouwen op het moment dat jij er wat tekort aan hebt. Gebruik mijn liefde op de moment dat jij er nood aan hebt en put uit mijn kennis en ervaring zodat jouw weg naar balans, rust en vrijheid niet zolang hoeft te zijn als die van mij. Al meer dan 20 jaar ben ik daaraan bezig dus neem een short cut, spaar geld, tijd en energie uit door gebruik te maken van wat ik je hier aanbiedt. Want dat verdien je! Het is een reis die de moeite waard is, want het leidt tot een leven van ware vreugde, vervulling en betekenis. En dat wil ik voor jou en je kind(eren).

Wil jij meesurfen op mijn pad en kennis?
Voel jij dat jij klaar bent voor de volgende stap?
Wil je deze reis naar emotionele balans beginnen?

Meld je dan nu aan voor de wachtlijst van FreeSpirit, ons online traject voor persoonlijke groei, waar Nina ook deel van uitmaakt. Ontdek hoe je met mindfulness, zelfzorg en positief denken je innerlijke rust kunt vinden. Zodat jij ook uit het leven stapt dat voor je gecreëerd werd en in een leven stapt dat je zelf vormgeeft vanuit je verlangens en noden. Want wauw! Hoe zou dat niet voelen? Wacht niet, want wie op de wachtlijst staat krijgt er nog een prachtige bonus bij om los te komen van angst en het negatief denken zodat jij meteen de kern aanpakt.

Ik zie je dan.
Veel liefs
Maike van Natural Softie

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *