fbpx

Consultancy in de havenlogistiek – Zo ziet de werkdag eruit 

De havenlogistiek staat vrijwel nooit een dag stil. Het is een bruisende sector, en als consultant navigeer je hier door een zee van uitdagingen en mogelijkheden. Expertises en innovatieve oplossingen op het gebied van supply chain management, duurzaamheidsinitiatieven, en digitale transformatie komen hier rijkelijk aan bod, voor een breed scala van klanten. Dus hoe ziet een typische werkdag er precies uit in deze fascinerende branche? Zo kan een beginnende consultant aan de slag gaan in de havenlogistiek.

De dag aanvangen met analyse en strategie

Een goede kop koffie is gezet, en op de planning staat een teamvergadering om de prioriteiten voor de dag te bespreken. Een uitstekend moment om de nieuwe projecten toe te lichten en voortgang te evalueren. 

Vervolgens is het tijd voor de analyse van klantgegevens, inclusief de markttrends om strategische adviezen voor te bereiden. Het doel? Efficiënte, kosteneffectieve oplossingen ontwikkelen die de logistieke operaties van de klant optimaliseren.

Werken in de (internationale) havenlogistiek? Op https://www.broekmanlogistics.com/nl/ vind je een breed spectrum van functies op verschillende locaties in Nederland, binnen vier expertises: forwarding & shipping, warehousing & distribution, breakbulk terminals en corporate services. Elk met een unieke focus op klantgerichte oplossingen én persoonlijke groei in jouw carrière. 

De Middag: Klantbezoeken en projectmanagement

De middag vordert, en in je agenda staan een aantal bezoeken, zowel aan klantlocaties als haventerminals, om de logistieke processen eerstehands te observeren en beoordelen. Dit directe contact met de operationele kant geeft je essentiële inzichten die een goede basis leggen voor het opstellen van gerichte adviezen. 

Eenmaal terug op kantoor, werk je aan het managen van lopende projecten, en wordt er voortdurend geschakeld tussen verschillende teams en stakeholders.

Reflectie en voorbereiding

We zijn bijna aangekomen aan het einde van de dag. Een goed moment om wat tijd te nemen om de resultaten van je bezoeken en analyses te verwerken. Je reflecteert op de vooruitgang en bereid alvast een rapportage of presentatie voor die voor de klanten belangrijke insights bieden. 

Ben je geïnteresseerd in een carrière als consultant in verschillende sectoren?  Op https://doen-r.nl/ vind je uiteenlopende detacheringsopties voor beginnende consultants om ervaring op te doen in een breed scala aan projecten. Bijvoorbeeld bij de overheid, een woningcorporatie of juist een commercieel bedrijf. En het mooie is: je hoeft niet perse uit de consultancywereld te komen om je stappen in het veld te maken! Zolang je leeft volgens het motto: en dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. Jij doet het gewoon. Bezoek de website voor meer. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *