fbpx

Hoe je foto’s in 1 klik mooier maken?

Tegenwoordig schuilt er zo wat in iedereen een hobbyfotograaf. Foto’s nemen van je kinderen, uitstapjes, reizen … Nadien bewerk je je foto’s met de nodige filters, pronk je er trots mee op je socials en hoop je op heel wat likes. Je foto’s pimpen, neemt vaak veel van je kostbare tijd in beslag. Wat als er nu een manier zou zijn om al je foto’s in 1 simpele klik mooier te maken?

Presets maken

Bewerk je je foto’s vaak op dezelfde manier? Maar moet je vaak nadenken welke filter je nu weer meestal gebruikt? Of wil je echt exact dezelfde look voor al je foto’s van je bedrijfsaccount op Instagram? Gebruik dan je eigen preset. Met een preset kan jij in 1 klik dezelfde bewerking toepassen op al je foto’s, handig!

Wat is een preset?

Een preset is een filter voor je foto’s. Niet altijd een andere, maar exact dezelfde fotobewerking voor al je foto’s. Zo hebben al je foto’s een uniforme look en maak je je foto’s in een handomdraai mooier. Gedaan dus met onderbelichte foto’s, een witbalans die niet helemaal op punt staat of foto’s die niet de nodige warmte uitstralen. Met een preset, zien jouw foto’s er voortaan tiptop uit!

Hoe maak je een preset?

Download de gratis app Lightroom via de Google Play Store of App Store. Selecteer de foto die je wil pimpen, bewerk de foto en klik op de menuknop in Lightroom. Dan selecteer je ‘opslaan als voorinstelling’ en kies je welke instellingen je wil opslaan. Nu kan je al je andere foto’s ook bewerken met je eigen preset. Je kan je preset-instellingen trouwens zowel op je smartphone als op je desktop bewaren.

Tip: niet alle instellingen gaan een mooi effect hebben op élke foto. Zet dus hoofdzakelijk subtiele instellingen in je preset.

Foto’s mooier maken met een preset

Wil je liever niet zelf uitzoeken wat nu het mooiste resultaat geeft? Koop dan presets van professionele fotografen zoals Maxine Stevens. Die kleine investering zal een grote impact hebben op de looks van jouw foto’s! En da’s mooi meegenomen voor jouw social accounts. Want misschien ben je wel een professionele blogger of heb je een webshop. Maak je foto’s mooier en ontdek hoe je zo beter zal scoren met je producten of diensten!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *