fbpx

Hoe maak je mooie foto’s?

Iedereen kan foto’s maken, toch? Toegegeven: soms ben je teleurgesteld wanneer je je vakantiekiekjes of foto’s van je kids bekijkt. Want die van anderen zijn soms zoveel mooier! Hoe ze dat doen, die mooie foto’s maken? Zie hier: de beste tips van ervaren fotografen.

Tip 1: Werk met tegenlicht

Foto’s nemen met tegenlicht is een fantastische manier om een zachte belichting in je foto’s te krijgen wanneer het directe zonlicht net te fel is.

Hoe maak je precies mooie foto’s met tegenlicht? Stel je camera of smartphone juist in. Wil je werken met tegenlicht, dan moet de persoon of de personen die je fotografeert goed belicht worden. De automatische stand van je camera is wellicht ingesteld op een donkerdere belichting. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je deze instellingen corrigeert. De instellingen op je smartphone aanpassen is makkelijk: geef een tikje op je scherm en bepaal zelf waar de camera moet scherpstellen en goed moet belichten.

Tip 2: Maak groothoekfoto’s

Brede, panoramische foto’s met een groothoeklens of ‘wide angle lens’ zijn heel leuk om je vakantie, een landschap of een mooie herinnering vast te leggen. Positioneer je onderwerp in het midden van je beeld en probeer diepte te creëren in je foto. Let er bovendien op dat je je foto goed uitlijnt.

Tip 3: Zoek een unieke invalshoek

Hoe je nog mooiere foto’s kan maken? Wees wat creatiever dan de doorsnee hobbyfotograaf en zoek een andere invalshoek om je foto te maken. Neem een foto van wat dichter bij de grond, houd je camera of smartphone wat lager of net wat hoger, onder tafel … Probeer eens wat uit en verras jezelf achteraf met een uniek plaatje!

Tip 4: Maak foto’s in de schaduw

Wanneer je foto’s in de schaduw maakt, bekom je sowieso zachtere foto’s met een egalere belichting. Vind je het resultaat toch koel of donker? Bewerk je foto dan met fotobewerking pas de belichting aan of maak de temperatuur wat warmer. Zo kan je genieten van zonnige foto’s die toch in de schaduw genomen werden.

Hoe nog mooie foto’s maken?

Je kan uiteraard al aan de slag met bovenstaande tips. Maar hoe je mooie foto’s kan maken, is vooral een proces van vallen en opstaan. Door het veel te doen en je technieken continu bij te schaven, leer je automatisch hoe je je foto’s kan verbeteren. Succes!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *