fbpx

Hoe bereid je je voor op skivakantie?

Ben jij een fervent skiër of snowboarder? Dan sta je ongetwijfeld elk jaar op de latten. En dat doe je beter niet onvoorbereid. Wat er allemaal in je valies en je toiletzak moet zitten voor je skivakantie, ontdek je hier!

Uitrusting

Wanneer je regelmatig gaat skiën, is de kans groot dat je over een eigen paar ski’s of je eigen snowboard beschikt. Ga je occasioneel op wintersport, dan kan je evengoed je uitrusting huren. Hoe dan ook, wax vooraleer je vertrekt je ski’s of laat dit doen door een professionele shop zoals Decathlon of A.S. Adventure.

Kwalitatieve kledij

Naast een goed paar ski’s of cool snowboard, kan je je voorbereiden op je skivakantie door een goede skibroek en ski-jas te kopen. Tip: ga niet voor goedkoop maar investeer in kleding van een degelijk merk. Je zal dit zeker meer dan 1 keer gebruiken en wanneer je skiet is het belangrijk dat de kledij niet enkel goed zit maar ook bestand is tegen alle weersomstandigheden. De investering in een kwalitatieve jas en broek is dus zeker de moeite waard. Schaf daarnaast ook een skibril, handschoenen, helm, muts, skisokken en voldoende (onder)kledij zoals hoodies, longsleeves en T-shirts aan. Zo ben je helemaal klaar om de piste af te roetsjen.

Denk aan je gezicht

Wanneer je op wintersportvakantie bent, is het belangrijk je gelaat goed te verzorgen. Denk daarbij zowel aan een hydraterende crème op basis van cold cream als een goede zonnecrème met voldoende SPF. Vergeet ook je lippen niet: een hydraterende stick met hoge beschermingsfactor is geen overbodige luxe bij zonnig weer!

Vergeet je ogen niet

Ook je ogen hebben voldoende bescherming nodig wanneer je gaat skiën. Voorzie naast een skibril zeker ook een gepaste zonnebril. Deze gebruik je bijvoorbeeld wanneer je ’s middags buiten iets eet of drinkt op een terrasje.

Voorbereiden op je skivakantie

Ook al ben je een getrainde skiër of snowboarder, net zoals zovelen loop ook jij kans op blessures. Een ongeluk is nu eenmaal snel gebeurd. Bereid je dus goed voor op je skivakantie door een gel voor spier- en gewrichtspijn te kopen bij je apotheker. Je pijn zal verlicht worden en je zal sneller herstellen van je blessures.

Veel skiplezier!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *