fbpx

Hoe je huis optimaal beveiligen?

Hoe je huis optimaal beveiligen is iets waar ik zelf momenteel moet over nadenken. Als je zelf aan het bouwen bent dan ga je hier automatisch bij stil staan. Inbrekers gebruiken tegenwoordig veel geweld om woningen binnen te dringen. Ook zetten inbrekers geweld in om bewoners ervan te weerhouden, de hulp van anderen in te schakelen. Om gevaarlijke situaties uit de weg te gaan, is een goede woningbeveiliging optimaal. In dit artikel vertellen we je meer over het beveiligen van woningen, in samenwerking met een specialist op het gebied van inbraakbeveiliging in Hasselt. Sloten alleen zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Overweeg ook eens om een alarmsysteem in huis te installeren.

Goede sloten voor je deuren en ramen vinden

Een goede inbraakbeveiliging begint bij het vinden van goede sloten voor je ramen en deuren in huis. Ramen worden beveiligd met bijzetsloten, die je kunt kopen als opleg- en insteeksloten. Het hangt onder meer van de manier waarop het raam geopend wordt af, welk type bijzetsloten het meest geschikt is. Ook de dikte van de raamkozijnen speelt hier een rol bij. Insteeksloten kunnen een dun kozijn bijvoorbeeld ernstig verzwakken.

Deuren kunnen worden beveiligd met cilindersloten. Cilindersloten worden verkocht met twee- en drie contactpunten in de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze ook is. Een inbreker moet immers meer moeite doen om het slot open te breken.

Nog een andere optie tegenwoordig is het werken met een “fingerscan”. Je hebt geen sleutel meer nodig om binnen te geraken, enkel één van je vingers is voldoende. Ook handig als je je sleutel bent vergeten.

Een alarmsysteem in huis plaatsen

Naast goede sloten is ook een alarmsysteem een ideale toevoeging aan de inbraakbeveiliging van je woning. Sloten houden inbrekers buiten de deur, maar bieden geen weerstand als de inbrekers in huis zijn. Een alarmsysteem neemt het hier over! Het alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans vergroot dat zij door je buren worden gezien. Tegenwoordig kun je alarmsystemen naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van magneetcontacten met een bewegingssensor en een elektronische beveiligingscamera. Een slotenmaker kan je hierover adviseren en het alarmsysteem direct installeren.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *