fbpx

Hoe je zicht verbeteren?

Met het ouder worden, kan het gebeuren dat je zicht verslechtert. Een bril of contactlenzen kunnen dan soelaas bieden. Maar er zijn ook tal van andere trucs om je ogen in goede gezondheid te houden en je zicht te verbeteren. Zelfs je voeding speelt hierbij een rol. Pas onderstaande tips toe in je dagelijks leven en ervaar het verschil!

Koop een geschikte bril of gepaste contactlenzen

Draag je al langer een bril of lenzen? Vergeet dan zeker niet regelmatig langs te gaan bij je oogarts voor een controle van jouw ogen. De sterkte van je bril of lenzen zal af en toe aangepast moeten worden dus hou dit goed in de gaten.

Verbeter je zicht: let op je voeding

Je zou het misschien niet verwachten, maar je voeding heeft wel degelijk een effect op de kwaliteit van je ogen. Zo dien je voldoende vitamine A, B en C in te nemen om je zicht te verbeteren!

  1. Vitamine A: zit onder andere in wortelen. Zink is ook heel belangrijk voor de kwaliteit van je ogen en zorgt bovendien voor een goede opname van vitamine A. Zink houdt je oog in goede conditie en helpt je om scherp te blijven zien. Wil je dus goed functionerende ogen, dan zal je je zinkgehalte op peil moeten houden. Dit kan je onder andere doen door middel van je voeding. Eieren, vis, gevogelte en rood vlees bevatten zink.
  2. Vitamine B: helpt net zoals zink om scherp te blijven zien. Vitamine B zit in zuivelproducten als melk en yoghurt maar ook in eieren, quinoa en champignons.
  3. Vitamine C: deze vitamine boost de gezondheid van je ogen enorm. Onder andere in sinaasappel en andere citrusvruchten, bessen en groene groenten vind je vitamine C.

Vermijd droge ogen

We kunnen met z’n allen nog maar moeilijk zonder onze schermen. We werken doorgaans de hele dag achter onze computer, lezen het nieuws op onze tablet, checken onze social accounts op onze smartphone en zien ’s avonds een serie op Netflix op ons tv-scherm. Door die overmatige schermtijd, kan het gebeuren dat je ogen droger worden, doordat je minder knippert. En droge ogen willen we vermijden, want die maken ons zicht minder scherp.

Hoe kan je dus droge ogen vermijden en je zicht verbeteren?

  1. Knipper regelmatig (en bewust) met je ogen
  2. Neem voldoende pauze en kijk dan vooral niet naar een scherm
  3. Houd voldoende afstand van je computerscherm

Draag een goede zonnebril

Een zonnebril beschermt jouw ogen tegen schadelijke uv-straling van de zon. Kijk bovendien nooit rechtstreeks in de zon. Draag eventueel nog een pet om je ogen schaduw te bieden en extra te beschermen tegen de zon.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *