fbpx

Hoe investeren in vastgoed?

Heb je wat extra spaarcentjes op je rekening en wil je daar het hoogst mogelijke rendement uit halen? Dan doe je er goed aan te investeren in vastgoed. En ook al beschik je niet over een berg kapitaal, ook met een beperkter budget kan jij investeren in divers en toegankelijk vastgoed. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Koop en verhuur zelf een pand

Wil je starten met investeren in vastgoed, dan is het kopen van een huis of appartement een goed idee. Vervolgens ga je dit pand dan verhuren. Heb je de investering in je pand na pakweg 20 jaar terugverdiend? Dan kan je het verkopen. Het bedrag dat je hiervoor krijgt, is eigenlijk pure winst!

Koop en verhuur een pand via een vennootschap

Wil je zelf niet alle verantwoordelijkheid en de risico’s dragen van het verhuren van je pand? Dan kan je aankloppen bij een vennootschap. Jij koopt en de vennootschap staat in voor het verhuren en onderhouden van het pand. Je int een kleiner deel van de maandelijkse huur dan wanneer je het pand zelf zou verhuren, maar daartegenover staat dat jouw risico ook beperkter is.

Investeer in een hotelkamer

Klinkt dit een beetje bizar? Inderdaad, maar het is een gouden tip om snel geld te verdienen! Het concept is min of meer gelijk aan kopen en verhuren via een vennootschap. Koop je een hotelkamer, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de verhuur en het onderhoud van de kamer. En dat is mooi meegenomen, want zoiets is enorm tijdrovend. De huurprijs wordt bepaald door het hotel. En de kostprijs van de hotelkamer hangt grotendeels af van de locatie. Kies je voor een A+ locatie, dan zal daar een hoger prijskaartje aan vasthangen.

Investeer in vastgoed: verhuur studentenkamers

De vraag naar studentenkoten blijft stijgen. Bijgevolg worden ook de huurprijzen almaar duurder. Wil je dus écht slim investeren, koop dan studentenkamers! Wist je dat 40% van studenten een huurcontract tekent, na het bezoeken van zelfs maar 1 studentenkot? Je hoeft dus niet te vrezen, dat je kamers niet verhuurd zullen geraken.

Investeer in betaalparkings

Heb je een beperkt budget maar wil je die centen toch graag investeren in vastgoed? Wees dan innovatief en investeer in betaalparkings. Geen zorgen over onderhoud, schade, leegstand en huurachterstand. Parkeerplaatsen kopen is relatief toegankelijk dus ideaal wanneer je een kleiner budget wil investeren.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *